Apelul polițiștilor către populație:”Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii !”

În contextul epidemiei de coronavirus, IPJ Buzău a lansat un apel către populație,  pentru respectarea distanțării sociale, conform ordonanțelor militare aflate în vigoare pe perioada stării de urgență.

„*STIMAȚI CETĂȚENI* !

Trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună.

Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele.

Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și *ATENȚIE* : – păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile.

Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța.

Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră; – anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir pentru cei dragi trecuți în neființă.

Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.

Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei; – bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online.

Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. – cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă.

Vă informăm că accesul este restricționat în toate zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.

Echipajele poliției rutiere, de ordine publică și efective ale jandarmeriei buzoiene vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele.

Parcurile sunt și rămân închise. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Cei peste 470 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră! Respectați Ordonanțele Militare!”