Autobuzele de la Trans Bus, dezinfectate în fiecare zi, de teama coronavirusului

Primăria Buzău a dispus primele măsuri de protecție împotriva coronavirusului Covid 19, atât la nivel de instituții cât și pentru protejarea populației.

Până în acest moment, la nivelul județului sunt monitorizate la domiciliu mai multe persoane, dar nu a fost confirmat încă niciun caz de infectare cu Covid 19.

Conform hotărârii CJSU Buzău, Municipalitatea trebuie să identifice spații de carantinare și să achiziționeze și un modul container pe care să-l pună la dispoziție atunci când va fi nevoie.

Cele trei containere-locuință au fost achiziționate de Primărie în mandatul anterior pentru a fi puse la dispoziția persoanelor fără adăpost. Au fost cumpărate patru astfel de module, dintre care doar unul a fost ocupat.

”Ne-am adresat Direcției de Sănătate pentru a ne face câteva recomandări pentru perioada imediat următoare. Mă refer aici la autobuzele Trans Bus, la celelalte societăți din subordine, dar și zonele de parcuri. Mijloacele de transport în comun și locurile de joacă din oraș vor fi dezinfectate în fiecare zi”, spune Ionuț Apostu, viceprimar.

Spitalul Județean de Urgență a amenajat un spațiu de carantinare pentru persoanele care prezintă risc ridicat de infecție cu noul coronavirus în incinta secției de Boli Infecțioase.

La nivelul județului Buzău se află în carantină la Centrul de la Arbanași o persoană, pentru alte 136 de persoane fiind dispusă măsura izolării la domiciliu.

Toți cei care doresc să afle informații despre situațiile legate de Covid 19 pot apela numărul gratuit 0800800358.