Avantajele INCREDIBILE ale jocului de tenis! Tu știai aceste beneficii?

Forma ta fizică este esențială pentru o viață lungă și sănătoasă. Omul are o conformație destinată mișcării, iar statul la birou pentru ore în șir nu face nimic altceva decât să provoace disconfort și probleme. Deși după o zi încărcată la muncă tot ceea ce vrei să faci este să te întinzi în pat, ești conștient că sport este o componentă importantă din viața fiecărei persoane. Dacă mersul la sală ți se pare monoton, iar alergatul în jurul lacul din parc nu prea te atrage, poate a venit momentul să încerci tenisul! Chiar dacă până acum nu ai pus niciodată mâna pe o rachetă de tenis sau dacă s-a așezat praful pe cea din adolescență, nu este niciodată prea târziu să (re)intri în joc!

Iată câteva beneficii pe care tenisul le aduce persoanelor de orice vârstă

Ceea ce este într-adevăr extraordinar la tenis este faptul că reprezintă un sport pentru toate etapele vieții, care se poate juca în orice condiții. Afară, în săli de sport, cu un singur partener sau în echipe, tot ce trebuie să faci este să îți iei încălțămintea pentru tenis, racheta și hai pe teren!

  • Este activitatea socială perfectă

Tenis se poate juca la dublu sau simplu, dar indiferent cum vei alege să joci, vei fi nevoit să interacționezi cu alți oameni. Faptul că va trebui să socializezi cu oponentul reprezintă un beneficiu enorm al acestui joc! Exersând această abilitate, vei observa că, în general, vei reuși să comunici mai bine. Totodată, vei fi înconjurat de oameni care au aceleași pasiuni și interese ca tine, ceea ce îți va aduce o mulțumire psihologică aparte.

  • Tenisul antrenează și creierul

Gândește-te la tenis ca la o mâncare cu 0 calorii pentru creier, dar cu multe beneficii pe termen scurt și lung. Jucând tenis îți vei îmbunătăți gândirea critică, atenția, spiritul de observație, orientarea în spațiu și gândirea strategică. Tenisul reglează nivelul de serotonină – un compus chimic al creierului care este implicat în starea emoțională, ciclurile de somn și pofta de mâncare. Dacă ai probleme atunci când vine vorba de controlul emoțiilor sau de insomnii, invită-ți un prieten la un joc!

  • Îmbunătățește-ți condiția fizică

Tenisul ajută la arderea de grăsimi și poate ține sub control nivelul de lipide și colesterol. Astfel, scad șansele de a suferi un infarct miocardic sau să ai un atac cardiovascular.

În tenis tot timpul ești pus în mișcare. Dacă vei juca în mod regulat, vei observa cum flexibilitatea și agilitatea vor spori considerabil. Scăderea în greutate va veni ca un bonus pentru efortul depus. Mai mult chiar, acest joc reprezintă un antrenament extraordinar pentru inima ta! Fii însă foarte atent să nu te supra soliciți! Ține-ți respirația sub observație și fii atent la orice schimbare care apare în organismul tău de-a lungul jocului.

  • Eliberează stresul

Toți oamenii sunt stresați și au nevoie de modalități prin care să elimine repede, constant și eficient acest impediment. Prin tenis se degajă o energie musculară inconștient înmagazinată în corp. Dacă în timp ce faci jogging te gândești la problemele de acasă, jucând tenis mintea ta este obligată să se concentreze la joc. Prin urmare, se relaxează, se distanțează de problemele de zi cu zi.

  • NU uita!

Sănătatea este mai importantă decât toate! Așadar, nu uita – Bea multă apă, NU juca tenis când este prea cald afară, protejează-ți pielea cu loțiune solară adecvată, acoperă-ți capul și nu te forța!

Dincolo de toate aceste beneficii psiho-fizice ale tenisului, el este o modalitate minunată de a-ți petrece timpul alături de cei dragi și de a te distra!

Sursă foto: Pinterest.com