Campanie pentru sinistrații din Turcia. Medicul Merve Oruç a amenajat un punct de colectare în municipiul Buzău

O campanie de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurul devastator din Turcia a demarat, marți, în Buzău. Inițiatoarea demersului este Merve Oruç, o doctoriță născută în Turcia dar stabilită în România, în prezent angajată a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Într-un perimetru pus la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență Buzău la secția exterioară Gârlași, buzoienii pot dona haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele sau chiar radiatoare. „Orice ajutor este binevenit!”, este apelul medicului turc Merve Oruç, către buzoieni.

Pe lângă cele peste 35.000 de mii de persoane decedate, cutremurul devastator din Turcia, de săptămâna trecută, a distrus complet ori a avariat grav peste 25.000 de clădiri. Astfel, peste un milion de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Pentru sprijnirea cetățenilor turci afectați de cutremur, în municipiul Buzău a fost lansată, marți, o camapanie umanitară, organizată de Spitalul Județean de Urgență. Inițiativa aparține unui medic de origine turcă, Merve Oruç, coordonatoarea Compartimentului Dermato-Venerice din cadrul spitalului buzoian.

Cetățenii care doresc să se implice în această nobilă misiune pot dona bunuri de strictă necesitate, la un punct deschis într-una dintre secțiile exterioare ale Spitalul Județean.

„Persoanele care doresc să vină în sprijinul comunității turce ne găsesc la Spitalul Gârlași, localizat pe strada Plevnei, numărul 26. Intervalul este de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00”, transmite medicul Merve Oruç.

La Spitalul Gârlași, buzoienii pot dona haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele sau chiar radiatoare. În privința produselor alimentare, se pot dona doar alimente neperisabile. Medicul turc spune că deși nu are rude care locuiesc în zona de sud a Turciei, mai mulți colegi de facultate se află printre victimele cutremurului.

„Eu locuiesc din 1995 România; la fel și familia mea. Rudele sunt departe de zona cutremurului. Mi-am pierdut colegi de facultate și prieteni buni. Tocmai de aceea am rugat managerul spitalului din Buzău să declanșăm această campanie în sprijinul poporului turc”, declară Merve Oruç.

Campanii de sprijin a poporului turc se derulează în toată țara, încă de săptămâna trecută, mai ales în Constanța și în Capitală, orașe unde există comunități turce numeroase.