Consiliul Judeţean Buzău finanțează și în acest an o suită de evenimente și competiții școlare naționale

Consiliul Judeţean Buzău finanțează în anul 2024 mai multe evenimente și competiții școlare naționale, derulate de instituții de învățământ și de Inspectoratul Școlar Județean.

În ședința de luni 26 februarie a Consiliul Județean Buzău, au fost adoptate mai multe propuneri de finanțare care au fost aprobate.

Un prim astfel de eveniment este organizat la Liceul de Arte Buzău, în perioada 26 februarie – 3 martie. Organizarea Concursului Naţional „Margareta Sterian”, ajuns deja la ediţia a XVI-a, va beneficia de o co-finanțare de 10.000 de lei din partea Consiliului Județean.

De asemenea, începând cu jumătatea lunii martie, Inspectoratul Şcolar Județean Buzău va organiza mai multe concursuri, în baza unor proiecte dezvoltate de directorii instituţiilor de învăţământ buzoiene, pe parcursul anului trecut, activităţi ce, la final, vor fi premiate.

Premiați vor fi, de către Inspectoratul Școlar, de Ziua Copilului, și elevii care au obținut rezultate deosebite pe durata anului școlar. Pentru toate aceste evenimente, Consiliul Județean a alocat suma de 50.000 de lei.

Tot de 50.000 de lei vor beneficia autorităților școlare pentru organizarea, la Buzău, a trei Olimpiade Şcolare Naţionale, la disciplinele Chimie, Pedagogie şi Limba Rromani.