Copilul tău îți va mulțumi când va crește! Iată cum îl poți face pe cel mic să devină mândru de el!

Părinții, fără dar și poate, au cea mai mare influență asupra copiilor lor, mai ales asupra educației și a încrederii în propria persoană. Este extrem de important ca un om să aibă stima de sine la un nivel înalt, pentru că astfel se descurcă mai bine în viață, leagă relații mult mai ușor și evită să ajungă în anturaje negative. 

Este recomandat ca micuțul să-și dezvolte încrederea în sine încă de la o vârstă fragedă, pentru că mai târziu, ar fi mult mai greu de construit. 

Iată câteva sfaturi prin care poți să-i crești stima de sine micuțului tău!

Mai multe laude, mai puține critici

Cuvintele de laudă sunt o modalitate foarte bună de a crește stima de sine a copilului, dar trebuie să fii generos cu ele. Nu începe să-l lauzi chiar pentru orice, pentru că se va obișnui cu acest lucru și va aștepta constant de la oameni laudă, pentru fiecare activitate pe care o face. Laudă-l și încurajează-l atunci când este cazul. Trebuie să știe că munca îi este apreciată și că face bine ceea ce face.

Pe de altă parte, nici extrema cealaltă nu este deloc adecvată – să-l critici la orice pas. Disciplina verbală poate fi o modalitate corectă de educație, dar nu când devine o formă de rușine pentru copilul tău. Alege-ți afirmațiile cu maximă grijă atunci când vrei să-i atragi atenția copilului, astfel încât să nu îl sperii și să se simtă rușinat.

Dezvoltă-i inteligența cu ajutorul unui instrument muzical

Muzica este, de cele mai multe ori, considerată doar un hobby, o activitate pe care o practici în timpul liber și atât. Lucrurile nu stau chiar așa: o persoană, mai ales un copil, care știe să cânte la un instrument muzical, își dezvoltă numeroase alte abilități de care, posibil, nici să nu știe. De ce este recomandat ca micuțul tău să învețe să cânte la un instrument? Iată câteva motive:

  • Muzica îmbunătățește memoria. Învățarea unui instrument muzical necesită antrenarea întregului creier, dezvoltându-se astfel și memoria;
  • Muzica îmbunătățește studiile academice. Muzica îmbunătățește memoria, iar acest lucru, la rândul lui, dezvoltă și abilitățile omului de a învăța mai ușor lucruri noi;
  • Muzica dezvoltă încrederea în sine. În momentul în care cel mic începe să cânte la un instrument, se va simți stăpân pe ceva și va deveni încrezător în el în mod natural.

Dar care este cel mai potrivit instrument pentru un copil? Poți să iei în considerare să-i cumperi celui mic o tamburină, pentru că este un instrument la care nu știe să cânte toată lumea. Se va simți special știind că face ceva ce pentru alții este destul de greu. 

Tot ce trebuie să faci este să te documentezi despre instrumentul muzical tamburină, pentru a ști ce urmează să achiziționezi mai exact și să alegi tamburina perfectă pentru cel mic, de pe mcmusic.ro. Va fi mai mult decât încântat!

Jocuri logice și multe greșeli

Un copil care are logica dezvoltată este mult mai încrezător în el. De aceea, ar fi bine, ca de la o vârstă fragedă, să se joace jocuri de logică, cum ar fi puzzle sau sudoku și să-l lași să facă greșeli. Cel mai bine este să știe să caute greșeala și să o remedieze cu propria lui minte. 

O să vezi că, în timp, vei fi mulțumit de aceste tactici, dar cel mai important, copilul tău iți va mulțumi după câțiva ani pentru educația dată și pentru că, datorită ție, a devenit cea mai bună versiune a lui!

Sursa foto: Pexels.com