Dosar penal pentru furtul a 700 de litri de motorină din vehiculele unei societăți din Cilibia

Un buzoian și doi brăileni s-au ales cu dosar penal pentru furt de combustibil după ce în noaptea de 8 spre 9 februarie, în timp ce acţiona pe raza de competență, un echipaj mixt, format din polițiști de la Secția de poliție rurală Pogoanele și un jandarm a oprit pentru verificări o autoutilitară de Brăila la volanul căreia se afla un brăilean de 37 de ani.

Cu ocazia verificării interiorului autovehiculului, polițiștii au constatat că transporta aproximativ 700 de litri de motorină.

Întrucât nu a reușit să furnizeze date precise în legătură cu proveniența încărcăturii, șoferul și un alt brăilean de 32 de ani, care îl însoțea, au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări.

Din cercetările efectuate de către polițiști a reieșit că cei doi brăileni s-ar fi înțeles în prealabil cu un angajat al unei societăți de pe raza comunei Cilibia, în vârstă de 49 de ani, pentru achiziționarea unei cantități de combustibil.

Ajunși la destinație, cei doi brăileni s-au întâlnit cu persoana în cauză, căreia i-au achitat suma de 1800 de lei, în schimbul a 680 de litri de motorină.

Angajatul în cauză strânsese cantitatea respectivă în timp de la utilajele societății, iar vineri noapte urma să o predea cumpărătorilor, însă nu i-au ieșit socotelile.

Prejudiciul, estimat la suma de 4000 de lei, a fost recuperat și predat reprezentantului unității păgubite.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Oraș Pogoanele sub coordonarea procurorului de caz.