Două clanuri de spoitori fac legea în Piața Centrală din Buzău. Comercianții, disperați după conflictul sângeros din Vinerea Mare

Două clanuri de spoitori care își fac veacul de câțiva ani în Piața Centrală din Buzău și-au dat în petec chiar în Vinerea Mare sub ochii a zeci de comercianți dar și sutelor de clienți care se aflau la cumpărături. Prea speriați ca să mai vorbească despre haosul provocat de bătăuși, comercianții au preferat să nu mai comenteze nimic despre cele întâmplate.

Altercația a avut loc într-o zonă aglomerată a pieței. Martorii spun că că, la un moment dat, unul dintre bărbați a pus mâna pe câteva farfurii de pe o tarabă și i le-a spart în cap adversarului său.

Celălalt a luat și el un satâr de pe o tarabă și l-a lovit în zona mâinii pe bărbatul care îl atacase. A urmat o bătaie generală cu farfurii, cartofi, pumni și picioare între membrii celor două familii care îi însoțeau pe bărbați.

Scandalul care s-a mutat în afara pieței putea degenera după ce unul dintre agresori a pus mâna pe un cuțit. Acesta a fost însă trântit la pământ și încătușat de un jandarm aflat la cumpărături.

Bărbatul rănit cu satârul a fost luat cu ambulanța și dus la spital. Ceilalți scandalagii au fost urcați în dube și duși la poliție. Mai mulți polițiști au fost trimiși la spital pentru a preveni reizbucnirea scandalului.

În Piața Centrală din Buzău mocnește de mult timp un conflict între comercianți și două clanuri de spoitori care îi intimidează pe producătorii și vânzătorii ocazionali ori de câte ori au ocazia.” Ce putem să facem noi, cui vreți să ne plângem? Ăștia sunt în stare de orice,dumneavoastră nu vă dați seama cât de periculoși sunt. Ne temem pentru noi și pentru familiiii și de-aia tăcem și de-aia nu mai spunem nimic Dacă zicem ceva de poliție vin după aia și se răzbună și ne dau amendă, găsesc ei ceva. Dacă zicem de ăia altceva stăm dupa aia cu frică să nu ne taie” ne-a declarat un vânzător sub protecția anonimatului

Nu este pentru prima dată când clanurile rivale se iau la harță în mijlocul clienților care nu se mai simt deloc în siguranță atunci când vin să facă piața. Astfel de scandaluri între grupuri de spoitori au loc frecvent însă ajung la urechile opiniei publice când se folosesc și arme albe iar răniții care sunt transportați la spital.

Virus-free. www.avast.com