Eveniment cultural-artistic dedicat legumiculturii și tradițiilor sătești, la Centrul „Iazul Morilor” din municipiul Buzău, pe 11 martie

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” vă organiza sâmbătă, 11 martie de la ora 10:00, la Centrul „Iazul Morilor”, evenimentul cultural artistic intitulat : „Semințe autentice ale satului românesc”.

Expoziția urmărește să-i familiarizeze pe cei interesați de legumicultură și grădinărit cu cele mai bune practici legumicole prin prezentarea a diferite soiuri de semințe frecvent utilizate în agricultura românească.

„Participarea specialiștilor de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău sub conducerea pr. ing. dr. Costel Vânătoru, cât și a reprezentaților Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău, aduce în lumină simbioza care există între știință și tradiție, dar și continuitatea naturală dintre acestea. Evenimentul va fi încheiat printr-un moment artistic susținut de ansamblul „Moștenitorii Tradițiilor” al Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” , precizează organizatorii.