Parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Buzău pentru construirea unui nou pod peste râul Buzău, la Mărăcineni

Consiliul Județean Buzău și Primăria Buzău au încheiat un parteneriat care prevede construirea unui nou pod peste râul Buzău. În prezent, albia este traversată, în apropiere de municipiul Buzău, de încă două poduri rutiere, iar peste cel mult doi ani, va mai fi unul, pe segmentul de autostradă care se află acum în construcție.

Podul despre care vorbesc zilele acestea autoritățile Buzăului ar urma să fie construit pe locul celor două foste poduri de pontoane, amenajate temporar de către geniștii militari după inundaţiile din 2005, când o parte din podul vechi a fost distrus de viitură. În acest proiect ar putea fi implicată și Primăria Buzău.

Deși, la prima vedere, pare un proiect nerealist, fiind vorba despre o investiție de multe milioane de euro. Petre Emanoil Neagu este optimist și crede că în urma unui parteneriat cu Primăria Mărăcineni, proiectul ar putea fi dus la îndeplinire cu succes în următorii ani. Primii pași ai proiectului se vor face chiar începând din acest an.

„Proiectul pentru construirea unui nou pod în zona Dedeman, cu corespondenţă pe celălalt mal în comuna Mărăcineni, este o investiţie ce se va pune în practică anul viitor. Până atunci, echipa de la Consiliu va identifica cea mai bună soluţie financiară, inclusiv atragerea de fonduri europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Investitiția va fi derulată în comun de Consiliul Județean Buzău și Primăria Mărăcineni. În acest proiect ar putea fi implicată și Primăria Buzău, pentru realizarea căii de legătură între pod și șoseaua de centură, în zona Dedeman.

Petre Emanoil Neagu consideră că un al doilea pod peste râul Buzău este oportun, deoarece ar fluidiza traficul rutier atât pe drumul județean 203K, dar și pe DN2 E85, la intrarea în municipiul Buzău, dinspre actualul pod de la Mărăcineni.

Potrivit unui studiu al Primăriei Mărăcineni, din comunele de pe Valea Slănicului ajung în municipiul Buzău, zilnic, între 15 și 16.000 de autovehicule.

Râul Buzău este traversat, în apropiere de municipiul Buzău, de încă două poduri rutiere, spre Mărăcineni și Vadu Pașii. De asemenea, peste cel mult doi ani, va mai fi unul, între Buzău și Vadu Pașii, pe segmentul de autostradă care se află acum în construcție.