Recensământul sălbăticiunilor. Sunt numărați urșii, râșii şi pisicile sălbatice

A început recensământul animalelor sălbatice din speciile protejate. Gestionarii fondurilor cinegetice, reprezentanţii Agenţiei de Mediu şi de la Garda de Mediu au în sarcină monitorizarea şi estimarea efectivelor de urs brun, râs şi pisică sălbatică. Datele de anul trecut arătau că, în judeţul Buzău, sunt peste 800 de exemplare de urs.

S-a dat startul evaluării efectivelor de animale sălbatice protejate din judeţul Buzău. Instituţiile abilitate, alături de gestionarii pădurilor au în sarcină estimarea numărului de urşi, râşi şi pisici sălbatice.

Evaluarea de anul trecut a arătat că cel mai mare efectiv de animale sălbatice este cel de urşi, peste 800 de exemplare.

Începând cu anul 2017, recoltarea exemplarelor de urs care produc în mod repetat pagube sau pun în pericol sănătatea şi securitatea populaţiei se poate realiza doar după abținerea avizului Ministerului Mediului.

Anul acesta, luna trecută, s-a cerut derogarea pentru recoltarea unui urs care a produs ravagii în gospodării de pe raza comunelor Colţi şi Pănătău. Animalul a fost găsit şi împuşcat.