Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău a anunțat reluarea programului de vizitare a pacienților după ce s-a constatat că numărul cazurilor de gripă și rujeolă a scăzut în ultimele săptămâni.
Buzoienii care vor să-și viziteze rudele internate în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău, au acces în unitatea medicală atât dimineața, cât și după-amiază, în majoritatea secțiilor spitalului.
Totuși aparținătorii sunt obligați să poarte mască de protecție, dar și halat de unică folosință și botoși, durata vizitei fiind limitată la zece minute.
Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:
vizitatorul va purta mască chirurgicală, OBLIGATORIU;
1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;
1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;
1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp;
durata vizitei este limitată la 10 de minute;
secția va pune la dispoziția vizitatorilor halat de unică folosință și botoși;
vizita se va desfășura conform cu Regulamentul vizitatorului.
La recomandarea medicilor epideomiologi de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, conducerea Spitalului Judeţean de Urgență Buzău luase decizia, în data de 18 ianuarie 2024, ca vizitele aparţinătorilor să fie interzise, măsura fiind impusă de numărul mare al cazurilor de gripă şi de rujeolă înregistrate în judeţ în săptămânile de după sărbătorile de iarnă.
Gripa are un potenţial mare de răspândire şi se transmite prin contact direct, tuse, strănut, dar şi prin contact indirect, atunci când picături ori secreţii din nas sau din gât se depun pe mâini ori pe suprafeţe. De acolo, virusul este transferat către alte persoane.
Potrivit medicilor, gripa poate fi periculoasă în cazul copiilor, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare și nu este la fel de puternic ca cel al adulților. Copiii pot fi mai predispuși să dezvolte complicații severe asociate gripei, cum ar fi pneumonie, infecții ale urechilor sau probleme respiratorii.