Suspiciuni de coronavirus la două persoane din Buzău. Numărul celor plasați în carantină crește în fiecare zi ! 

Un bărbat în vârsta de 25 de ani, revenit pe data de 1 martie 2020, din Dortmund, Germania, zonă neafectată la acea dată, a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean Buzău.

A prezentat probleme de respirație. I s-au recoltat probe care au ajuns la Institutul ”Matei Balș” pentru determinare.

Rezultatele analizelor efectuate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru femeia de 46 de ani revenita din Germania în data de 1 martie 2020 și transportată la spital pe 11 martie sunt negative. Rămâne izolată la domiciliu timp de 14 zile.

În cursul amiezii, o femeie în vârstă de 71 de ani, revenită din Dubai în urmă cu o săptămână, a călătorit de la București la Buzău cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia, a fost preluată cu ambulantă și transportată la Secția Boli Contagioase a Spitalului Județean.

Femeia a prezentat următoarele simptome: febră, cefalee, rinoree. I-au fost recoltate probe.

Tot joi, în urma anchetei epidemiologice demarată de DSP după confirmarea primului caz de coronavirus în județul Buzău, au mai fost identificați doi contacți direcți ai pacientei, dintre vecinii femeii.

Acestora li s-au făcut teste pentru coronavirus și au ieșit negative. Cei doi stau izolați la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Buzău, la nivelul județului Buzău se află în carantină 25 de persoane, pentru alte 322 de persoane fiind dispusă măsura izolării la domiciliu.

Au fost introduse în carantină instituționalizată persoanele care au venit din Italia, considerată zonă roșie.

Potrivit informațiilor transmise se Prefectură, joi dimineață, cei 25 de buzoieni aflați în carantină la Arbănași nu au simptome.

Ei au fost preluați de la graniță în convoi și escortați de poliție și jandarmi până în locul unde vor sta în carantină două săptămâni.

Miercuri, erau în carantină la Centrul Arbanasi 10 persoane și alte 236 de persoane au fost izolate la domiciliu.