Trecerea pădurii Crâng din proprietatea statului în cea a municipalității, motiv de scandal în Consiliul Local Buzău

125

Primarul Buzăului și un deputat PSD, de o parte, și consilierii liberali, de cealaltă parte, au fost protagoniștii unor schimburi dure de replici pe tema preluarii pădurii. Cei din Opoziție pun la îndoială intențiile edilului în legătură cu soarta pădurii, în timp ce condurea Primăriei îi acuză pe liberali că se opun dezvoltării orașului.

Proiectul de hotărâre care generează tensiuni între consilieri se referă la preluarea celor aproape 184 de hectare de pădure de către municipalitate.

Deputatul PSD, Sebastian Radu, unul dintre iniţiatorii preluării pădurii Crâng, a fost prezent la şedinţă pentru a motiva necesitatea aprobării acestui proiect. El a spus că, în prezent, din cei 26 de metri pătraţi de spațiu verde pe cap de locuitor impuşi de Uniunea Europeană, Buzăul nu îndeplineşte decât 21,40 m.p.

Deputatul de Buzău nu a avut prea mult timp să își expună punctul de vedere, doarece a intrat într-un schimb aprins de replici cu aleșii liberali, Constantin Ionescu și Ion Barbu. Aceștia au propus ca proiectul să fie dezbătut public pentru ca buzoienii să îşi poată exprima opinia.

După ce și-a dat seama că proiectul privind trecerea pădurii Crâng în proprietatea Primăriei nu va trece la vot, primarul Constantin Toma le-a comunicat consilierilor că îl va retrage de pe ordinea de zi. La fel s-a întâmplat și cu un alt proiect, privind preluarea de către primărie a unui teren aflat în proprietatea MAI.

Edilul șef al Buzăului a anunțat că cele două proiecte vor fi reintroduse într-o şedinţă viitoare, atunci când numărul de voturi „pentru” va fi suficient pentru aprobarea lor. Acesta a spus că, odată cu trecerea pădurii în administrarea Municipiului, norma va fi îndeplinită iar pădurea se va bucura de îngrijirea adecvată şi va fi alipită parcului Crâng.