Un senator cere reluarea ședințelor de comisii și de plen cu prezența fizică obligatorie în săli

Senatorul PMP.de Buzău, Dorin Bădulescu a depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului o solicitare prin care cere reluarea ședințelor de comisii și de plen cu prezența fizică obligatorie în săli, eliminând posibilitatea de participare online a parlamentarilor.

Băfulescu și-a motivat cererea invocând faptul că măsura participării online la ședințe a fost una excepțională și tranzitorie în perioada stării de urgență.

Senatorul Bădulescu apreciază că scăderea semnificativă a riscului de contaminare cu COVID-19 este confirmată de autorități, motiv pentru care prezența fizică a senatorilor nu ar mai presupune existența unui risc major de îmbolnăvire a acestora. ” Consider că reluarea normală a activității aduce o îmbunătățire semnificativă a calității dezbaterilor și legiferării, elemente care au fost profund afectate în perioada pandemiei, iar modul de lucru online a dovedit că foarte multe proiecte de lege au fost adoptate tacit, ceea ce contravine principiilor activității Senatului.” a precizat într-un comunicat de presă, senatorul Dorin Valeriu Bădulescu.