VIDEO Cea mai periculoasă „zebră” din județul Buzău, în comuna Smeeni. Ultima victimă, o elevă de 13 ani, accidentată de un șofer de 83 de ani

Cea mai periculoasă trecere de pietoni din județul Buzău se află in fața școlii gimnaziale din Smeeni. În ultimele luni pe această zebră mai mulți elevi care încercau să traverseze strada după ce plecau de la școală, au ajuns la spital, după ce au fost loviți de autoturisme conduse de șoferi neatenți.

Părinții elevilor de la școala din localitate sunt extrem de revoltați întrucât minorii care traversează prin acest loc amenajat, trebuie sa fie extrem de atenți, dacă nu vor să ajungă la spital. CHiar și așa aciidentele din zonă se țin lanț.

Vineri dimineața, cu câteva minute înainte de începerea cursurilor la școala gimnazială din comuna Smeeni, o felevă de clasa a VII-a, se îndrepta alături de o colegă către scoală.

Ambele copile s-au angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni din fața scolii, însă una dintre ele a fost lovită și proiectată pe capota unei mașini, de un șofer octogenar.

Incidentul rutier a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate de primărie de-a lungul DN2C. Pe imagini se vede cum adolesecenta de 13 ani care se afla cu o colegă, a fost lovită chiar pe trecerea de pietoni, de un șofer de 83 de ani care se deplasa din direcția Smeeni către Pogoanele. Cealaltă elevă a avut noroc cu carul , fiind la un pas să fie și ea accidentată.

Din fericire fata lovită s-a ridicat la scurt timp de pe asfalt, fiind ajutată să ajungă la spitalul din Smeeni,  aflat la câțiva metri distantă de locul impactului. Aici a primit primele îngrijiri medicale, apoi a fost preluată de un echipaj al Ambulanței și transportată la UPU Buzău.

„Minora de 13 ani a suferit un traumatism prin lovire la un picior, starea ei clinică fiind bună. În acest moment se efectuează investigații suplimentare.” a precizat șeful secției de primiri urgențe medicul Adrian Zoican.

De remarcat un aspect foarte important pentru toți șoferii care tranzitează localitatea Smeeni, la primele ore ale dimineții. La câteva minute după răsăritul soarelui, vizibilitatea șoferilor pe o porțiune de aproximativ 3 km, de la intrare in Smeeni si până la curba către localitatea Brădeanu, este una extrem de scăzută.

Soarele care strălucește puternic din față, îi orbește pe foarte mulți conducători auto. Cu siguranță așa s-a întâmplat și cu șoferul octogenar, care după cum se vede și în imagini nu a avut viteză, dar nu a reușit sa oprească la timp pentru a evita impactul cu adolescenta.

Primarul din Smeeni, Andrei Ion, a declarat că are deja cumpărate limitatoare de viteză pentru această trecere de pietoni, însă demersurile  pentru ca acestea să fie montate, s-au lovit de un refuz al conducerii CNADR. Motivația ar fi fost că limitatoarele ar încurca utilajele de deszăpezire pe timp de iarnă.

Autoritățile locale vor continua demersurile pentru a-i convinge pe cei de la secția drumuri naționale de necesitatea montării unor limitatoare de viteză, sau a unui semafor cu buton.