VIDEO – Primarul din Brădeanu a adunat gunoaiele din comună cot la cot cu voluntarii din localitate. Un exemplu de urmat și de alți edili

Mobilizare exemplară la o parte din sătenii localitatii buzoiene Brădeanu, care sâmbătă au decis sa participe voluntar la o acțiune de curățenie la marginea satului, în apropierea cimitirului, acolo unde se strâng cele mai multe gunoaie.

Totul a plecat de la discuții aprinse pe un grup de socializare online din comună, (Brădeanu, comună buzoiană din Bărăgan), acolo unde inițiatorii acțiunii au decis sa facă ceva pentru ca aspectul localitatii lor sa se schimbe în mai bine.

Promotorii acțiunii, au avut sprijinul mai multor locuitori de aici, precum și al primarului localitatii Nicolaie Costel, care de aceasta dată a coborât din postura de edil, la simplu cetățean, participant la o acțiune voluntara, de adunat gunoaie.

Cu toții s-au înarmat cu mănuși, greble, lopeți, mături, foarfeci și nu în ultimul rând cu multă determinare, în ideea de a da un exemplu comunității că astfel de acțiuni sunt mai mult decât necesare.

In sprijinul lor a sărit si un fermier din localitate, care le-a pus la dispoziție un buldo-escavator, cu care au carat gunoaiele adunate, care nu au fost deloc puține.

Curățenie voluntara din comuna a avut și o sponsorizare, dar nu de la primărie așa cum multi s-ar fi așteptat ci, de la o parte din cetățenii din Bradeanu care muncesc in Diaspora. Aceștia s-au mobilizat exemplar și au donat diverse sume de bani, pe care le-au trimis în contul unuia dintre inițiatorii acțiunii.

Banii adunați au fost cheltuiți pe materiale și ustensile necesare curățeniei, precum si pe diverse premii, care la sfârșit au fost înmânate participanților prin tragere la sorți. Premiul cel mare a fost o roaba de metal, urmata de un flex, o baterie de cadă, dar si alte lucruri necesare într-o gospodărie.

Tragerea la sorti a premiilor s-a realizat ad-hoc, pe strada unde s-a făcut curățenie, bilețelele fiind amestecate de primarul localitatii într-un cancioc, oferit și el ca premiu.

La final, toți participanții au promis ca asemena acțiuni vor fi din ce in ce mai frecvente si au speranța că lor li se vor alătura pe viitor cât mai multi semeni din comună, mai ales ca se urmărește ca oamenii să fie motivați sa participe si prin înmânarea de premii. (Autor Răzvan Nicula)