VIDEO Psihologul care vrea să schimbe din temelii sistemul de educație. A investit la Buzău toți banii câștigați cu trudă în Germania

405

Un psiholog de profesie, din Craiova și-a investit toți banii câștigați în Germania într-un fost punct termic din orașul Buzău,. Clădirea abandonată de cârțiva ani a fost transformată cu peste 200.000 de euro într-un centru educațional pentru copiii care vor să învețe în limbile germană și engleză.

Primăria Buzău i-a oferit tinerei din Craiova un spațiu pentru a-l reamenaja şi transforma în centru educațional cu multiple funcționalități. 

Tânăra spune că ideea înființării acestui centru i-a venit în perioada când locuia în Germania, atunci când a auzit pentru prima dată de conceptul „educație alternativă”.

Psihologul Oana Matache, povestește că a renunțat la traiul liniștit din Germania pentru a pune pe picioare un proiect inovativ unic în România.”În Germania aveam un trai extrem de liniștit și de generos din punct de vedere financiar insă am decis să ne întoarcem ca să schimbăm România în bine. Am riscat foarte mult pentru că ne-am investit toți banii aici însă eu cred că se merită să aplicăm acest model educațional care este extrem de eficient din toate punctele de vedere. Sunt cursuri de limbi străine, psihologie comportamentală dar și din alte discipline pe care le facem cu copiii de până la 18 ani în limbile germană și engleză. Avem profesori specializați care vin de la București pentru dezvotarea acestui hub educațional. ” a mai spus Oana Matache.

Noul centru are o capacitate maximă de 40 de locuri. Lucrările de reamenajare ale punctului termic au durat aproximativ șase luni iar costurile,, au fost de peste 200 de mii de euro

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Buzău va beneficia de gratuitate pentru micuții din familii cu venituri modeste care pot să participe gratuit la atelierele educaționale.

Părinții vor  plăti între 20 și 40 de lei vor pe oră pentru ca micuții să-și petreacă timpul într-unul dintre atelierele centrului.

În urmă cu două săptămâni, într-un astfel de punct termic a fost inaugurat un centru de psihologie dedicat copiilor care suferă de autism.