VIDEO Tronsoane de drumuri din Câmpia Bărăganului, afectate de vremea rea. Mai multe autoturisme s-au ciocnit pe DN 2C, între Padina și Pogoanele

Un nou episod de vreme rea paralizează județul Buzău, pentru a treia oară în mai puțin de două săptămâni. Mai multe tronsoane de drumuri naționale din zona de câmpie sunt închise din cauza viscolului.

Mai multe autoturisme s-au ciocnit pe drumul național DN 2C, între comuna Padina și orașul Pogoanele pe o porțiune în care zăpada viscolită a redus mult vizibilitatea și a format troiene pe carosabil.

În spatele lor s-au format coloane de mașini oprite temporar în mijlocul urgiei albe. Un alt autoturism s-a răsturnat pe câmp, între Maxenu și Smeeni, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii din cauza rafalelor puternice de vânt. Mai multe accidente rutiere s-au înregistrate pe tronsoanele de drum din Bărăgan cu vizibilitate redusă și gheață pe carosabil.

Încă de dimineață, a fost interzis accesul mașinilor pe drumul național 22 dintre Râmnicu Sărat și Brăila. A urmat drumul DN2C dintre Buzău și Slobozia, după care au fost închise două drumuri județene care străbat câmpia Bărăganului.

Au fost impuse restricții și pe drumul european E85, între Buzău și Râmnicu Sărat, din cauza vântului care spulbera zăpada. Sute de șoferi au fost opriți la filtrele de la ieșirea din Buzău și lăsați după câteva ore de așteptare să plece în coloană, cu antemergător.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben valabilă miercuri, până la orele serii. Sunt vizate județele Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași. Se vor semnala intensificări ale vântului care va depăși la rafală 60 de kilometri pe oră.