Campanie din poartă în poartă, pentru prevenirea răspândirii virsului pestei porcine africane

339

Echipa de polițiști, jandarmi, angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți ai primăriilor vor sta de vorbă cu localnicii și îi vor îndemna să fie mai precuați atunci când cumpără porci de la anumite persoane.

  • Vadu Pașii, comună unde sunt semnalate cele mai multe focare de pestă, este prima localitate vizată de această campanie.

Răspândirea alarmantă a virsului pestei porcine africate în județul Buzău a determinat autoritățile să demareze o amplă caravană prin comunele unde există focare de pestă. În campania de prevenire a răspândirii pestei porcine africane sunt implicați zeci de polițiști, jandarmi și inspectori sanitar-veterinari.

Într-o primă fază, polițiștii, jandarmii și inspectorii sanitar-veterinari vor străbate localitățile din comuna Vadu Pașii, acolo unde există sub supraveghere nu mai puțin de șase focare de pestă.

După Vadu Pașii, campania se va muta și în alte comune unde au fost semnalate cazuri de animale infestate cu pestă porcină.

În prezent, în județul Buzău, pesta porcină africană evoluează în 13 focare: 12 focare în gospodării particulare, iar unul la o fermă.