Firmă interesată să repare viaductul Giurca, de pe Drumul Naţional 10, care legă Buzăul de Braşov

Ministerul Transporturilor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri București au transmis că, la începutul acestei luni, a fost depusă o ofertă din partea unei firme de construcții interesată de proiectarea și execuția lucrărilor de reparații la viaductul Giurca de pe DN 10, km 82+632, în amonte de Siriu, aflat într-un stadiu avansat de uzură.

“La această dată, documentația depusă de firma respectivă se află în curs de evaluare a ofertei financiare, urmează desemnarea și comunicarea câștigătorului, iar apoi încheierea și semnarea contractului, data estimată fiind 31 august 2019. După semnarea contractului, mai afirmă DRDP București, se va trece la proiectarea pe faze (Proiectul pentru Autorizația de Construire și Proiectul Tehnic de Execuție) cu o durată de 75 de zile”, a transmis Instituţia Prefectului.

Odată ce proiectul tehnic va fi avizat de către comisia de specialitate din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri București, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție.

Viaductul Giurca, situat pe Drumul Național 10, în zona Siriu, a început să se deterioreze vizibil, în structura situată la zeci de metri deasupra solului apărând o gaură prin care se vede prăpastia. Autoritățile au instituit restricție de viteză și de tonaj, însă șoferii camioanelor au circulat nestingheriţi, luni de zile.

În timp, groapa care a apărut acum un an la ultimul viaduct din zona barajului Siriu, pe sensul de mers dinspre Covasna spre Buzău, s-a mărit considerabil. Pentru siguranța viaductului și a participanților la trafic a fost impusă restricția de 3,5 tone, iar circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe o singură bandă de mers, redusă la 2 metri. Săptămâna aceasta, Instituția Prefectului, a comunicat faptul că, situaţia este în curs de rezolvare.