Gospodării, drumuri și podețe, afectate de ploile diluviene care s-au abătut peste Valea Râmnicului

O ploaie torențială care s-a abătut luni după-amiază peste Valea Râmnicului s-a lăsat cu urmări în mai multe localități. Șuvoaiele scurse de pe versanți au produs inundații în Valea Salciei iar la Racovițeni mai multe gospodării au fost măturate de torenți.

Marian Mușat, primarul localității de la granița județelor Buzău și Vrancea, spune că mai multe drumuri cu balast au devenit impracticabile, după ce au fost traversate de torenți sau au fost inundate pe alocuri.

O viitură formată în albia unui pârâu a umflat apele până aproape de casele sătenilor. Au fost avariate și câteva podețe, iar efectele precipitațiilor abundente vor fi evaluate după ce se se retrage apa.

Șuvoaie formate pe versanți au măturat mai multe gospodării și în comuna Racovițeni, imagini de aici fiind postate în cursul după-amiezii pe rețelele de socializare.

Luni a fost emisă alertă cod portocaliu pentru județul Buzău, care a expirat la ora 18.00. Au fost vizate localitățile Grebănu, Topliceni, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Buda, Podgoria, Bisoca, Sărulești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Pardoși.

Au fost anunțate averse cu acumulare de aproximativ 35 l/mp, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, descărcări electrice.