Investiţii de aproape 300 de milioane de euro din fonduri europene în reţele de apă şi canalizare din județul Buzău

Compania de Apă Buzău va investi în reţele de apă şi canalizare fonduri europene în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, prin Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată 2014-2020.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Compania de Apă Buzău, proiectul cuprinde alimentare cu apă în 42 de localităţi şi canalizare menajeră în 58 de localităţi.

Implementarea proiectului conduce la o creştere a gradului de deservire cu apă a populaţiei de la 91% la 96% şi la o creştere a gradului de colectare a apelor uzate de la 66% la 87% în aria finală de operare.

Principalii indicatori fizici preliminari ai proiectului sunt 350 km de reţele de apă şi staţiile de pompare aferente, 57 de foraje noi, 16 staţii de tratare/clorinare a apei potabile, 24 de rezervoare de înmagazinare a apei potabile, peste 620 km de reţele de canalizare şi staţiile de pompare aferente, 3 staţii de epurare noi şi 4 staţii de epurare reabilitate, 2 dispecerate regionale pentru apă potabilă şi pentru canalizare/epurare.

Contractul de finanţare va fi semnat în cursul acestei luni, CLM Buzău dând deja undă verde proiectului în cadrul unei şedinţe extraordinare la începutul acestei săptămâni, se menţionează în comunicat.