Peste 26.000.000 de lei, investiți în noul pod de la Vadu Pașii. Va fi gata peste câteva luni

Lucrările la podul de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, avansează rapid, iar noua construcție ar putea fi dată în folosință cel târziu la toamnă. Investiția, în valoare totală de 26 milioane de lei, este asigurată, teoretic, din bugetul Statului, însă, până acum, lucrările au fost efectuate cu fonduri din bugetul propriu al județului Buzău. Autoritățile județene fac acum demersuri pentru recuperarea banilor.

Cel târziu la toamnă, se va putea circula cu mașinile peste râul Buzău pe noul pod de la Vadu Pașii, în prezent aflat în construcție. Este promisiunea autorităților buzoiene, care spun că lucrările avansează în ritm alert, în ciuda vremii nefavorabile.

Lucrările la podul de la Vadu Pașii sunt supravegheate permanent de autorităţi, deoarece este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate a munipiului Buzau.

Noul pod peste râul Buzău este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei. Până acum însă, lucrarea a fost finanțată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Buzău. Autoritățile buzoiene speră că banii vor fi recuperați în acest an de la Ministerul Dezvoltării.

Podul de la Vadu Paşii a fost ridicat în 1886, de celebrul inginer Anghel Saligny, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.