VIDEO A plouat într-o zi cât într-o lună în zona Măgura-Unguriu

1111

O rupere de nori a inundat, miercuri după-amiază, mai multe locuințe din zona Măgura – Unguriu. Pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină cu motopompe.

Viitura a adus de pe dealuri noroi și crengi și a inundat mai multe locuințe. Apa a ajuns și pe drumul național 10 Buzău – Brașov, unde traficul se desfășoară cu dificultate.

Mai multe autrospeciale de pompieri au plecat de la Buzău pentru a începe să scoată apa din gospodării.

La Măgura, mai multe curți și beciuri au fost inundate. Intervin 11 subofițeri de la ISU Buzău cu trei autospeciale și trei motopompe.

Județul Buzău se află până la ora 22:00 sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Potrivit ISU Buzău, fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi prin codul portocaliu emis de ANM au produs pagube pe raza localităților Unguriu și Magura.

”Peste 15 pompieri intervin cu 3 autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din 5 gospodării (în total, pana în acest moment) de pe raza comunei Măgura, si acționează în paralel pentru devierea unui izvor ce pune în pericol integritatea a 4 gospodarii”, transmite ISU Buzău.

Pe DN10 – Unguriu, drumul este acoperit în totalitate de apă, îngreunând traficul rutier. Misiunile sunt în dinamică.