VIDEO Un buzoian și-a transformat pasiunea pentru „American Bully” într-o afacere. Câinii, vănduți la prețuri incredibil de mari, în toată lumea

Cei care vor să dețină un câine American Bully, foarte popular în Statele Unite, trebuie să fie pregătiți să scoată din buzunar, sume consistente, de ordinul miilor de dolari. De curând această rasă poate fi achiziționată mai facil, de la Ionuț Iancu, deținătorul primei canise cu această rasă din zona Buzăului.

Buzoianul Ionuț Iancu crește în gospodăria sa din Țintești, cinci câini adulți din rasa American Bully și patru pui, toți foarte jucăuși.

”Îl am pe Diablo, Escobar, Angel, Shanel și Candy, mama puilor. Pe primul l-am luat acum trei ani. Nu aveam de gând să fac o canisă, fiind plecat în afară, dar mi-a plăcut foarte, foarte mult și m-a forțat să cumpăr femele și să dau drumul la treabă”, ne spune Ionuț, primul crescător de American Bully din Buzău.

Câinii pe care îi crește Ionuț impresionează de la prima vedere. Privirea pătrunzătoare, postura impunătoare și musculatura estrem de dezvoltată îi fac să pară unii dintre cei mai fioroși câini. De fapt, sunt blânzi, docili, iar prezența copiilor îi bucură cel mai mult.

”Câinii pe care îi cresc nu au fost niciopdată agresivi. Escobar a stat cu cea mică în casă, cu Eva, și au dormit amândoi în pat. Dacă alți câini îi atacă pe stradă, aceștia au tendința să-i ignore. Sunt foarte pașnici în prezența altor animale și a copiilor”, susține buzoianul.

Un American Bully educat corespunzător este una dintre cele mai încântătoare rase în relația cu oamenii dar și cu alte animale. Sunt răbdători și extrem de afectuoși, cunoscută ca una dintre rasele care socializează cel mai bine. Asta, în ciuda aspectului.

”Majoritatea celor care-i văd sunt speriați, dar mai sunt și cunoscători care îi apreciază foarte mult. La prima vedere sunt fioroși, cu musculatura bine dezvoltată asemenea câinilor de luptă, dar sunt foarte cuminți. Sunt leneși, sforăie, sunt foarte iubăreți și alintați”, declară Ionuț Iancu.

Bully-ul american este un însoțitor extrem de fidel și afectuos, care nu va ezita să-și dovedească valoarea proprietarilor săi în fața oricărui pericol. Este foarte inteligent, capabil să îndeplinească deprinderi foarte diferite, însă pentru asta au nevoie de multă atenție și de un regim special.

”Au un regim special. Ei fiind și o linie mai bună, vrând să-i duc la concursuri, trebuie să le dau ceva special. Celor mari le dau zilnic câte 250 de grame de carne de vită, un ou, o conservă de ton în apă, 100 de grame de caș, o lingură de ulei de cocos, ulei de pește și una de miere”, spune Ionuț.

Buzoianul îmbină utilul cu plăcutul și a transformat pasiunea sa pentru American Bully într-o afacere. Visează mai întâi să scoată câțiva campioni din canisa pe care o are lângă Buzău iar după aceeaa să vină succesul și pe alte planuri. Asta, deoarece câinii pe care îi crește în canisa din comuna Țintești au prețuri incredibil de mari.

”Au fost câini poate mai puțin frumoși decât ai mei care s-au vândut undeva la 500.000 de dolari. Dar, ca să ajungi campion e un drum foarte lung; un concurs câștigat înseamnă zece puncte. Ca să-l scoți campion, trebuie să strângi 150 de puncte iar ca să-l scoți grand champion trebuie câștigate cinci concursuri numai cu campioni. Deci, avem de alergat mult prin Europa”, plănuiește Ionuț Iancu.

American Bully provine din Statele Unite. Este o încrucișare între Pitbull Terrier și American Staffordshire Terrier și are, de asemenea, rude mai îndepărtate, cum ar fi Bulldogul englez și Staffordshire Bull Terrier.