Americanul rănit la Boboc a fost transferat cu un elicopter la Spitalul Militar din București

160

Parașutistul american din trupele aeropurtate ale Statelor Unite, care s-a lovit la cap în momentul aterizării lângă aerodromul Boboc, a fost transferat la Spitalul Militar din capitală cu un elicopter Puma Medevac. Aparatul aparținând MApN a aterizat pe stadionul de atletism, de unde l-a preluat pe american de la echipajul de ambulanță.

Incidentul de paraşutare s-a produs pe timpul nopţii, când peste o mie de americani au fost desantaţi pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc.

Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap. El a fost transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău.

”Un militar de 29 de ani a fost rănit în timpul uni exerciţiu de paraşutare. A suferit un traumatism cranio-cerebral. La computerul tomograf s-a constatat că nu sunt alte leziuni”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al spitalului din Buzău.

Peste 1.000 de parașutiști americani din Brigada 173 Aeropurtată au executat, joi noapte, un amplu desant de noapte din avioane C-17 Globemaster III, în raionul de parașutare Boboc, parte a exercițiului Saber Guardian.

Aproximativ 8.000 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) participă, în perioada 3-24 iunie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, care se desfășoară pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.