La Buzău, primăvara se numără investițiile importante

Este vorba despre restaurare a două clădiri emblemetice pentru municipiul Buzău: clădirea fostului spital Brătianu, de pe bulevadul Nicolae Bălcescu, și cea a Bibliotecii Județene, de pe bulevardul Unirii. Ambele proiecte ale Consiliului Județean Buzău sunt derulate cu bani europeni.

Procedurile pentru demararea lucrărilor de reabilitare a fostului Spital Brătianu au fost déjà finalizate, iar constructorul poate deschide şantierul imediat ce vremea se va încălzi.

Reabilitarea, ale căror costuri sunt asigurate din finanţare europeană, va permite autorităţilor să deschidă în imobilul de pe B-dul Nicolae Bălcescu, un centru muzeal şi expoziţional.

Biblioteca Județeană V. Voiculescu Buzău

O altă clădire cu destinaţie culturală va intra şi ea într-un amplu proces de restaurare. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, de pe bulevardul Unirii, o altă clădire emblematică a orașului Buzău.

Valoarea totală a lucrărilor la Biblioteca Județeană depăşeşte 18 milioane de lei. Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu o cotă de co-finanţare de de 2%.