VIDEO Eroziunea malului drept al râului Câlnău care amenința cimitirul din Mărăcineni, stopată prin lucrări hidrotehnice

Lucrările hidrotehnice din albia râului Câlnău, în punctul unde eroziunea accentuată a malului drept amenința casele, cimitirul și un stâlp de înaltă tensiune, s-ar putea încheia cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare. Promisiunea aparține conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor, care se ocupă de execuția lucrărilor.

Situația îngrijorătoare la Mărăcineni, unde apele râului Câlnău au dus la erodarea malului drept, este atent monitorizată de autorităţi. Casele, cimitirul și un stâlp de înaltă tensiune erau în pericol de a fi înghițite de apă.

Râul Câlnău a erodat malul, de pe raza comunei Mărăcineni, pe o suprafață de 200 de metri. Situația a fost prezentată la începutul lunii, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, fiind aprobată și o hotărâre în urma căreaia, în zonă au fost demarate lucrări hidrotehnice de recalibrare a albiei minore a râului Câlnău.

O echipă condusă de prefectul judeţului s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica stadiul acestor lucrări.

Eroziunea avansată amenința să afecteze un cimitir, rețeaua de medie tensiune, 6 locuințe și mai multe anexe gospodărești situate la aproximativ 30 de metri distanță. Conform conducerii Serviciului de Gospodărire a Apelor, care se ocupă de execuția lucrărilor, întreaga operațiune s-ar putea încheia cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare.