VIDEO – O fermă ilegală a fost depistată de polițiștii locali la marginea orașului Buzău

Și-a amenajat pe domeniul public, la marginea orasului Buzău, o fermă improvizată, dar nimeni nu-l deranjează. Este cazul unui buzoian care crește în mai multe anexe oi și păsări, probabil pentru comercializare. Straniu este că ferma improvizată, întinsă pe o suprafață de 7.400 de metri pătrați, funcționează în acel loc de peste 20 de ani.

Deși bărbatul a fost sancționat cu amenzi și somat sa elibereze domeniul public, nimeni nu a luat vreo măsură.

La marginea orasului Buzău, în zona Podului de la Vadu Pașii, un bărbat din municipiu a împrejmuit cu gard de plasă sudată pe o suprafată de 7.400 de metri pătrați. În acest spațiu generos, aflat în proprietatea municipiului Buzău, el a construit mai multe anexe, unde creşte păsări, oi și câini.

Mai mult, în urmă cu mai mulți ani, bărbatul a săpat o groapă în care s-a format un lac, langă digul de protecție al râului Buzau, unde individul și-a amenajat propria crescătorie de pești. Tot pe acest teren, se află abandonate deseuri din plastic si folie sau deseuri de origine animal, adică un adevarat focar de infecție!

Ieri, un echipaj al Poliției Locale și o echipă a Direcției Sanitar Veterinare și pentru SiguranțaAlimentelor a fost din nou în control în zonă. După ce l-au amendat pe proprietarul fermei improvizate, echipele de control au trecut la dezinfectarea terenului.

De asemenea, resturile animale au fost ridicate pentru a fi incinerate. Uimitor este că această fermă improvizată funcționează în același loc de mai bine de 20 de ani și nimeni nu ia vreo măsură pentru desființarea ei. An de an, Politia Locală îi dă amnenzi peste amenzi celui care folosește fără drept acest teren, aflat în domeniu puplic al orașului, fără a se reuși însă dezafectarea așa-zisei ferme.