Autobuzele companiei Trans Bus ar putea ajunge și în județul Brăila. Primăriile Jirlău și Galbenu vor să adere la A.D.I. Buzău-Mărăcineni

282

Conducerea societății Trans Bus a anunțat că primăriile a două comune din județul Brăila au început demersurile pentru ca autobuzele companiei din Buzău să ajungă și în județul vecin. Este vorba despre comunele Jirlău și Galbenu, aflate la granița cu județul Buzău.

Cererea celor două primării brăilene de a adera la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Transport, condiție obligatorie pentru ca societatea Transbus să opereze și în cele două comune, are la bază numărul mare de solicitări venite din partea localnicilor.

Zeci de persoane din Jirlău și Galbenu fac naveta zilnic în municipiul Buzău, acolo unde își au serviciul. În prezent, operatorul de transport călători Transbus efectuează curse în municipiul Buzău și în 14 comune din județ.

În curând, Transbus va opera și în comuna Berca. Potrivit conducerii societății de transport public, prima cursă pe ruta Buzău – Berca se va efectua, cel mai probabil, la jumătatea lunii noiembrie.