Bătrâna care a dormit aproape două luni într-un bordei acoperit cu folie se mută în căsuță nouă

În urmă cu aproape două luni, bătrâna Eralia Grigore, de 83 de ani, din comuna Scorțoasa, a rămas fără casă și bani în urma unui incendiu. Și-a făcut un bordei din pământ, nuiele și folie de plastic cu rol de acoperiș unde a locuit o perioadă de aproape două luni.

Mai mulți voluntari mobilizați de autoritățile din comună i-au ridicat bătrânei o căsuță din lemn însă mai au nevoie de bani ca să-i racordeze locuința la curent și pentru a-i izola pereții cu polistiren.

Casa bătrânei Eralia Grigore, din satul Dalma, comuna Scortoasa, a ars complet la începutul lunii octombrie. Femeia de 83 de ani a ieșit la timp din locuință însă nu a mai putut salva mare lucru.

”Pentru a nu dormi sub cerul liber și-a construit din nuiele și pământ un bordei pe care l-a acoperit cu folie. Unde ar fi trăit în condiții de ev mediu timpuriu, dacă un grup de oameni inimoși și sufletiști nu s-ar fi mobilizat să îi construiască o căsuță în care să-și petreacă în condiții omenești sărbătorile”, a scris Aurelian Manu, cel care a prezentat cazul într-o postare pe Facebook.

Sumele necesare ridicării căsuței din lemn au fost strânse de la localnici și tot din rândul lor s-au mobilizat voluntari pentru a realiza construcția. Puținii bani strânși, spune Aurelian Manu în postarea sa, au ajuns din păcate doar pentru ridicarea structurii, realizarea acoperișului, pentru a cumpăra o sobă și un pat și câteva lucruri de strictă necesitate.

”Pentru a conecta căsuța la rețeaua de energie electrică ar mai fi necesară o sumă de circa 2.000 lei. 2.000 lei pentru o priză și un bec pentru că doamna nici nu visează la un radio, la un televizor sau la un frigider”, scrie autorul postării despre situația bătrânei din Dalma.

Pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea, voluntarii din Scorțoasa mai au nevoie de bani pentru a izola locuința cu polistiren și cu un strat de tencuială aplicat peste pereții din OSB.

”Dacă mergeți la Vulcanii Noroioși sau pe Valea Buzaului, faceți un efort să o vizitați și să îi oferiți un mic ajutor; sunt doar câțiva kilometri”, este îndemnul lui Aurelian Manu.