Cazul șocant al copilului de 4 ani care doarme de două zile sub cerul liber. Ultima noapte și-a petrecut-o în fața postului de poliție

Un copil de patru ani din satul Tulburea, comuna Cozieni, din județul Buzău trăiește o adevărată dramă. De două zile, băiețelul supraviețuiește sub cerul liber alături de mama sa care a fost izgonită din casă de fostul iubit. Autoritățile locale cunosc situația delicată a femeii dar spun că până acum n-au știut că micuțul și-a petrecut ultimele două nopți în frig, fără adăpost și fără mâncare.

Un copil de patru ani, din Cozieni, se luptă să supraviețuiască încă o noapte sub cerul liber alături de mama sa, care în afară de câteva lucruri ponosite nu mai are ce-i oferi.

Corina e copleșită de greutăți, după ce ultimul ei iubit a aruncat-o în stradă alături de mogâldeața care nu înțelege ce i se întâmplă.

La doar patru ani, Lucas nu știe că trăiește într-o lume prea puțin dispusă să-i înțeleagă sufletul chinuit de copil și așteaptă un ajutor care nu mai vine de nicăieri.

Autoritățile locale își toarnă cenușă-n cap și spun că nu prea ar fi treaba lor să rezolve problemele Corinei, mama copilui de patru ani, care s-ar fi încurcat cu prea mulți bărbați în ultima vreme.

„Să vedem mâine ce putem face, o să vorbesc la social. Nu cred că e treaba noastră să mediem conflictele conjugale. Oricum femeia asta are de mult probleme cu concubinul, o bate de o rupe, nu altceva”, ne-a declarat viceprimarul localității Cozieni.

Întrebat ce se va întâmpla dacă micuțul nu va mai rezista încă o noapte sub cerul liber, inima vicelui s-a înmuiat și a promis apoi că o să sune pe la serviciul social al primăriei.

”O să dau câteva telefoane să vedem ce se poate face. Am auzit că ar fi stat o noapte și în fața postului de poliție dar când i-am întrebat mi-au spus că nu i-au văzut pe mamă și pe copil. Știu că o altă noapte au petrecut-o în casă la o văduvă apoi le-a plătit cineva o altă noapte la o pensiune din Lunca Frumoasă”, mai spune viceprimarul.

La Cozieni, nopțile de la mijlocul lunii mai sunt reci iar frigul pătrunzător îi doboară chiar și pe cei căliți cu greutățile vieții dacă ajung să doarmă sub cerul liber.

Cei de la Protecția Copilului din Buzău nu au auzit nici de acastă dată de o altă dramă care se petrece sub ochii unei comunități adormite de propriile griji.

Serviciul social al primăriei din localitate, hrănit și el din bani publici, este acum prins cu alte „necesități” urgente ale localității.

În urmă cu doar trei luni, un caz similar se petrecea în comuna Robeasca tot sub ochii autorităților amorțite de indiferență.

Atunci un copil de doar două luni murea la spitalul din Buzău răpus de o pneumonie netratată la timp de doi părinți alcoolici.

Drama lor era arhicunoscută de cei plătiți din bani publici să aibă grijă de semenii noștri neajutorați.

Cazul micuțului Lucas pare desprins dintr-un alt film de groază, ce riscă să se termine trist, doar cu lacrimi șiroind pe obrajii spectatorilor.