Primul fast-food brazilian din țara noastră, deschis la Buzău, de un fost jucător de la A.C Milan

1524

Un cunoscut fotbalist brazilian, care a jucat la AC Milan a inaugurat primul fast-food brazilian din țara noastră, la Buzău. Brazilianul și-a propus să se mute definitiv în România și să dezvolte lanțul de restaurante.

Marcus Diniz este un nume cunoscut în fotbalul mare. Fundașul de 34 de ani, fost jucător la AC Milan, evoluează acum în Israel. De trei ani, Buzăul este casa brazilianului, unde s-a stabilit împreună cu Loredana, soția, și fiul lor, Matheus.

Povestea de iubire a celor doi tineri a început cu 12 ani în urmă, în Italia. ”La acea vreme, Marcus juca la Livorno, în Italia. La un moment dat, el a venit să cumpere o mașină la mine la job, unde lucram ca vânzătoare de autoturisme, și așa ne-am cunoscut. A urmat o prietenie strânsă”, povestește Loredana.

Buzoianca și iubitul ei, Marcus, s-au stabilit în România, la Buzău, imediat după ce au făcut nunta. Brazilianul este însă mai mult plecat în Israel, la clubul Maccabi Petah Tikva, unde este legitimat.

”În acest moment, eu aș fi vrut foarte mult să vin să joc aici, acasă, dar e greu pentru că sunt cetățean extracomunitar. Noi suntem împreună de mulți ani dar ne-am căsătorit abia acum trei ani”, spune Marcus Diniz.

Pentru că își va încheia cariera sportivă peste doar câțiva ani, brazilianul tocmai a pornit o afacere, împreună cu soția lui, pe care vrea să o dezvolte chiar și dincolo de granițe.
Vorbim despre primul fast-food ”Brazuca”, un concept care îmbină mâncarea exotică braziliană cu muzica și voia bună. Practic, este vorba despre un fast-food cu produse naturale și sută la sută braziliene.

Chef Paolo este unul dintre prețioșii angajați ai primului fast-food brazilian din regiune. Când a ajuns în România, a fost uimit să constate câte asemănări sunt între bucătăriile celor două țări.

Toate preparatele sunt din carne de porc, vită și pui, gătite de doi bucătari aduși de peste ocean. ”Noi gătim aici ceea ce în Brazilia numim churrasco. Preparăm sandvișurile cu această carne, făcută în stil brazilian de către bucătarii mei, tot brazilieni”, spune Marcus Diniz.

Loredana și Marcus au planuri mari în România. În primul rând, vor să-i ofere fiului lor, Matheus, un viitor fără griji, orizont din care, clar, nu va lipsi fotbalul.

Băiatul de 11 ani vrea să-i calce tatălui pe urme iar primul pas l-a făcut când a devenit elev al Liceului cu Program Sportiv din Buzău.

Peste doi ani, Marcus Diniz vrea să obțină cetățenia română apoi să urmeze o carieră de antrenor în fotbalul românesc, pentru a fi alături de familie.