Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa cu Program Normal din Maxenu, într-un proiect educațional organizat de IPJ Buzău

144

Grădiniţa cu Program Normal din satul Maxenu, comuna Țintești, a organizat zilele trecute cea de-a VII-a ediție a concursului de educaţie rutieră “Alege viaţa, circulând corect”.

Concursul face parte din proiectul educaţional „Să circulăm corect!” în care este implicată și Şcoala Gimnazială Maxenu, tot în calitate de partener.

Astfel, în competiţie au fost înscrise mai multe creaţii ale elevilor din ciclul preşcolar, primar ş gimnazial.

Startul competiției a fost dat în urmă cu aproximativ o lună, perioadă în care copiii au primit provocarea de a realiza machete și lucrări artistice în care au avut de configurat teme rutiere, precum un traseu sigur de acasă la locul de joacă.

Machetele cu tematică rutieră şi lucrările de artă plastică cu aceeași tematică realizate de elevi au fost expuse pentru a fi analizate în scopul jurizării.

Concursul urmărește reducerea riscului de victimizare a preșcolarilor și elevilor prin creșterea gradului de cunoaștere a regulilor de circulație rutieră.

„Prin lansarea acestei provocări, micii participanți la trafic sunt determinați să analizeze cum e corect să se angajeze în traversarea străzii, să se pună la punct cu semnalizarea rutieră destinată pietonilor, să se gândească la locurile unde se pot juca în siguranţă și, totodată, să aprofundeze cunoștințele prin transpunerea acestora în practică.” au omunicat reprezentații Școlii din Maxenu.

La finalul activității au fost acordate premii, iar copiii s-au declarat câştigători prin asimilarea şi fundamentarea de noi cunoştinţe în domeniu.