Top 5 locuri de vis pe care trebuie să le știe buzoienii. Ce poți face pentru a avea o vacanță de neuitat!

Iarna a venit, iar gândul la vacanță, la sărbători, la călătorii își face loc în fiecare.

Deși în această perioadă este puțin mai dificil de hoinărit prin lume, dacă respectați regulile pentru menținerea sănătății, vă puteți bucura de vacanțe de vis, în locuri de neuitat.

Așadar, dacă vă place sentimentul pe care îl aveți atunci când călătoriți, dacă iubiți să descoperiți locuri noi, pregătiți-vă bagajele! Vacanța se apropie cu pași repezi!

Iată cinci locuri de vis pe care trebuie să le știe buzoienii

Dacă vă doriți să petreceți câteva zile departe de casă, într-un decor de poveste, dar fără să treceți granița, România este o comoară ascunsă a locurilor fabuloase. Unul dintre acestea este stațiunea Obârșia Lotrului, o nestemată cu peisaje care îți taie răsuflarea. Pentru o vacanță de neuitat, aveți nevoie de haine foarte groase, de încălțări confortabile și de cartea preferată.

Localitatea este situată la poalele munților Parâng, într-un peisaj de poveste care vă va face să visați la poveștile copilăriei, cu munți plini de zăpadă, miros de ger și scârțâit de gheață sub ghete.

Europa are nenumărate locuri pline de magie, care merită vizitate nu numai o dată, Parisul fiind unul dintre orașele în care există mereu ceva de făcut și de vizitat. Capitala Franței este locul perfect unde vă puteți duce alături de persoana iubită, pentru amintiri unice, fiind unul dintre cele mai romantice locuri din lume.

Cel mai rapid mod de a ajunge este cel cu avionul, însă, pentru cei care nu își doresc să zboare, există variante extrem de profitabile pentru a rezolva problema transporturilor din România spre Franța, fără a ajunge la aeroport.

Budapesta este o comoară încă nedescoperită a Europei, iar avantajul maxim este că se poate ajunge foarte rapid, Ungaria învecinându-se cu România.

Aflat de-o parte și de alta a Dunării, orașul are numeroase parcuri, muzee, dar și o atracție preferată de mii de turiști: băile termale. În Budapesta există aproximativ 120 de izvoare termale, fiind numit ”orașul băilor termale”.

Pentru o vacanță de neuitat în orașul de pe malul Dunării este nevoie de multă energie deoarece există numeroase locuri pe care trebuie să le descoperiți și să le vizitați, locuri pe care, cel mai probabil, nu le veți uita niciodată.

Dacă vă doriți o altfel de vacanță, Islanda este destinația perfectă. Deși este destul de frig, în această țară puteți admira luminile nordului, aurora boreală fermecând milioane de turiști cu frumusețea sa unică.
Islanda este renumită pentru locurile sale de o frumusețe aparte: plaje negre, fiorduri, vulcani, cascade senzaționale.

O vacanță în această țară a contrastelor, unde o zi poate avea 22 de ore și o noapte 19, poate fi o aventură demnă de povestit nepoților.

Ljubljana este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, însă, se știu foarte puține desprea acesta. Capitala Sloveniei deține un număr impresionant de clădiri cu o arhitectură de excepție, dar și numeroase statui cu dragoni.

Creatura mitică este reprezentată des în Ljubljana datorită unei legende care spune că Iason și argonauții ar fi înfrânt un astfel de monstru în acele locuri.

Dacă vă doriți să vizitați un oraș liniștit, încărcat cu istorie, cu numeroase muzee și un centru vechi de poveste, capitala Sloveniei este destinația ideală.

Cu atât de multe locuri superbe de vizitat, nu mai rămâne decât să vă faceți bagajul, să programați o călătorie și aventura poate să înceapă.

Sursa foto: Pixabay.com