Tot mai puțini clienți în Piața Centrală din Buzău din cauza temperaturilor scăzute

În piețele agro-alimentare din Buzău clienții sunt tot mai rari din cauza temperaturilor foarte scăzute. Mulți producători au renunțat să mai meargă la tarabe iar cei care rămân în frigul din încearcă să își protejeze marfa cu pături, ca să nu înghețe.

În piața centrală din municipiul Buzău, una dintre cele mai aprovizionate din țară, mai bine de jumătate dintre tarabe sunt goale, spre surprinderea puținilor clienți care s-au încumetat să iasă din case la cumpărături.

„Ținând cont că este frig, e puțină lume. Multe tarabe sunt închise, e adevărat, din cauza frigului. Ieri au fost mai multe închise decât azi”, ne-a spus un client.

Hala nu este încălzită, iar ca să-și protejeze marfa, mulți comercianți o acoperă cu pături.

„Îngheață marfa, se strică. Cine vine s-o cumpere dacă e înghețată? Mulți preferă să stea acasă. Ce mai face cu marfa dacă îngheață?”, a spus un producător.

Piața din Buzău a fost pustie trei zile, din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Comercianții reapar rând pe rând la tarabe, timid și cu marfă foarte puțină. Dacă nu sunt vândute repede, verdețurile se strică primele, ne spun comercianții.

„La tomberon cu ele. În cât timp s-a stricat verdeața? Într-o jumate de oră a înghețat. E o mare problemă, frigul. Sunt bătrâni care nu rezistă la frig, sunt destui. Eu iubesc iarna, de aia sunt aici”, a spus un producător.

Clienții sunt foarte atenți la calitatea produselor din piață. De aceea, producătorii sortează frecvent grămezile de legume și verdețuri, pentru a elimina marfa degerată.

„Nici nu poți să expui toată marfa pentru că îngheață. Avem usturoi, avem ceapă, care abia mai rezistă. Dovlecii i-am băgat în tarabă, că îngheață”, a spus un producător.

De când a venit iarna, vânzările au scăzut drastic, iar gerul din ultimele zile a creat și alte pagube financiare pentru că marfa înghețată trebuie aruncată. Ca să aibă pierderi cât mai mici, comercianții din piețe își protejează stocurile cu folii din nailon și multe pături.