VIDEO Ambulanțierii buzoieni, intimidați de romii din Râmnicelu. Au refuzat să depună plângere după ce o mașină a fost avariată cu bolovani

Două fetițe minore din localitatea Râmnicelu s-au înecat luni în râul Râmnic iar de supărare localnicii au răbufnit asupra cadrelor medicale chemate la locul tragediei. Oamenii au aruncat cu pietre asupra unei ambulanțe și i-au spart parbrizul după ce operațiunea de resuscitare a victimelor a eșuat.

Două surori, de 13 și 9 ani, au murit luni după-amiază în timp ce se aflau la scăldat pe malul râului Râmnicu Sărat, în dreptul localității Râmnicelu. Copilele au intrat în apă, deși nu știau să înoate și au dispărut la scurt timp în albia adâncă a râului.

Mai mulți săteni au sărit după fete să le scoată din apă. Pe cea de 9 ani au scos-o prima, după câteva minute, fiind în stare de inconștiență.

Ambulanța ajunsă la intervenție a găsit-o pe fată în stop respirator, iar medicii au început resuscitarea. Fata de 9 ani a fost declarată decedată la fața locului.

Fetița de 13 ani a fost scoasă din apă de către un echipaj de la ISU Buzău. Fata a fost dusă de urgență la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a decedat câteva minute mai târziu.

De supărare rudele victimelor și-au vărsat furia asupra mașinilor venite la intervenție și au spart parbrizul uneia dintre ambulanțele trimise la locul tragediei.

Politia a deschis dosar pentru ucidere din culpă iar serviciul de ambulanță este nevoit să folosească mașina avariată până i se va schimba parbrizul .

Ciudat este că serviciul de ambulanță din Râmnicu Sărat nu a depus plângere pentru distrugere.

Surse din rândul cadrelor.medicale au declarat că nu s-a depus o plângere pentru distrugere pentru a se evita inflamarea spiritelor în localitatea locuită în majoritate de romi.

O eventuală anchetă a poliției declanșată în acest caz de distrugere ar atrage doar răzbunarea localnicilor asupra cadrelor medicale care sunt chemate frecvent la intervenții în această zonă sensibilă.