VIDEO – Apocalipsa sărăciei într-o comună din Buzău. Bebeluș de cinci luni condamnat la moarte de indiferența familiei și autorităților

9446

O fetiță de cinci luni a murit sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență din Buzău după ce părinții au cerut ajutor medical abia când starea micuței a devenit foarte gravă. Crescut într-un bordei de la marginea comunei Robeasca, sugarul suferea de pneumonie și abia cântărea patru kilograme la vârsta de cinci luni.

Copleșiți de sărăcie și de lipsuri, părinții fetiței nici nu au realizat în ce condiții precare își cresc cei șapte copii. Grav este că asistenții sociali din localitate fuseseră solicitați cu trei săptămâni înainte de producerea tragediei să demareze o anchetă la domiciliul sugarului pentru a stabili condițiile de trai ale familiei.

Micuța fusese internată la Spitalul de Urgențe din Buzău iar doctorii pediatri s-au îngrozit când au văzut că bebelușul are doar patru kilograme la vârsta de cinci luni. Înainte ca bebelușul să fie externat , medicii au sesizat direcția socială a Primăriei din Robeasca însă demersul lor a rămas fără niciun rezultat.

Asistentul social desemnat să ancheteze condițiile de trai ale copilului domiciliat în comuna Robeasca n-a sesizat nicio anomalie, deși micuța era crescută într-un bordei, în condiții greu de descris în cuvinte.

Mai mult, părinții susțin acum că asistentul social le-ar fi spus că totul este în regulă, motiv pentru care nu s-au îngrijorat niciodată de condițiile în care își cresc copiii.

Abia după moartea fetiței de cinci luni, survenită în urma unui stop cardio respirator generat de o pneumonie, s-a sesizat și Direcția pentru Protecția Copilului din Buzău.