VIDEO Cele mai frumoase panorame ale Văii Câlnăului, accesibile de pe itinerariul TransMurgeşti

Lângă Râmnicu Sărat se află un drum care străbate creasta unui deal, capabil să astâmpere pofta de condus în curbe, prin păduri dese de o parte şi de cealaltă, cu peisaje care-ţi taie răsuflarea. Odată ajuns aici, dispare orice grijă.

„Am văzut atâta frumusețe în jur și am zis să bem o cafea, un lucru atât de mărunt, care îți poate aduce fericire, în familie. Aici am descoperit că drumul este bun, într-o zonă sepctaculoasă cu multe dealuri. Plimbarea printre satele risipite tebumple de liniște și de bucurie și îți face ziua să fie foarte frumoasă.” povestește o turistă din Vrancea.

Pe această doamnă am întâlnit-o la unul dintre popasurile amenajate lângă șoseaua botezată TransMurgeşti.

A venit tocmai din Vrancea pentru a petrece cu familia câteva clipe de libertate, în natură, departe de grijile cotidiene și mai ales de pandemia din ce în ce mai amenințătoare.

„Această siguranță este foarte necesară în perioada asta pe care o traversăm. Fiecare trebuie să înțeleagă că trebuie să compensăm ceea ce nu mai putem avea din cauza a ceea ce se întâmplă.” marturisește Maria Basma.

Famila Basma a alocat o zi excursiei pe dealurile de lângă Râmnicu Sărat.

Cei trei au admirat cătune vechi și autentice din Pardoși și Murgești, au vizitat biserici construite cu secole în urmă, iar la final au poposit pe culmea dealului străbătut de TransMurgești pentru a se bucura de natură.

” Am prins o zi de iarnă splendidă, în care ne bucurăm de puțină normalitate și de lipsa agresivității urbane. Un loc de vizitat nepaipomenit, supergeneros. Așteptăm mai multe zile să petrecem în natură.” spune Marcel Basma.

TransMurgeşti, aşa cum a fost botezat de către localnici drumul judeţean 203A, are aproximativ 15 kilometri lungime şi leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgeşti.

De aici, şoferii pot admira una dintre cele mai frumoase panorame ale Văii Câlnăului.

TransMurgeşti a fost modernizat anul trecut și a devenit în scurt timp una dintre destinațiile de weekend ale turiștilor din zonă. Un alt drum cel puțin la fel de spectaculos este în curs de asfaltare la granița dintre județul Buzău și Prahova.