VIDEO Lucrări la infrastructura rutieră, pe DN 2C, la Padina și Pogoanele

Singurul drum național de acces spre Litoral, care trece prin județul Buzău, se află într-un amplu proces de reabilitare , pe raza localităților Pogoanele și Padina. Considerat de interes strategic în anii 80, drumul național 2 C, nu a intrat niciodată în reparații capitale.

Drumul național 2C, care leagă orașul Buzău de Slobozia, este folosit de automobiliștii din Buzău și Moldova pentru a ajunge în stațiunile de la Marea Neagră.

Drumul traversează Bărăganul, trecând prin Smeeni, Pogoanele, și Padina în județul Buzău și ajungând la Amara și Slobozia, în județul Ialomița..

Șoferii sunt optimiști după începerea lucrărilor de reabilitare. ” Au asfaltat în intravilan la Padina și au ajuns și la Pogoanele, în satul Căldărăști. Sperăm că vom putea circula decent pe acest drum național, pentru că ne-am săturat de gropi și denivelări.”, comentează un șofer, care circulă zilnic cu un microbuz de la Padina către Slobozia.

Rebilitarea drumului pe toată porțiunea Buzău- Slobozia ar presupune refacerea fundației din beton, afectată în ultimii 30 de ani de traficul greu spre portul Constanța.

Reparațiile sunt însă extrem de costisitoare și pentru că nu sunt bani suficienți, calea rutieră este in prezent reabilitată doar în intravilanul localităților.

Un exemplu elecvent este chiar porțiunea dintre Smeeni și Pogoanele, care a fost refăcută parțial, în afara localităților, doar pe sectoarele cu denivelări majore.