VIDEO Revoltă din cauza coronavirusului chinezesc, la Beceni.O decizie a autorităților i-a scos din minți pe săteni

Localnicii din comuna Beceni în frunte cu primarul sunt furioși pe autorități după ce au aflat că fosta tabără de la Arbănaşi va deveni centru pentru suspecții de coronavirus.

Vestea că în tabăra de la Arbănași ar putea ajunge persoane care au intrat în contact cu suspecți de îmbolnăvire cu coronavirus s-a răspândit cu repeziciune printre localnicii din comuna Beceni.

Mulți au pus mâna pe telefoane și i-au cerut primarului să facă repede ceva pentru a ține bolnavii departe de sat.
„Nu sunt documentată de boala asta dar ne sperie, nu ne permitem să răcim, să ne îmbolnăvim ” se plânge o femeie din comună.
” Sare toată lumea, nu e voie… să aducă aici la tabără. Să-i ducă în spital, undeva, nu în tabără.” spune o altă femeie.
„Nu am nicio părere bună, e tabără, nunți, chefuri, nu bolnavi .Eu zic că e risc… cum trăiesc oamenii ăia acolo… probabil o să coboare de acolo, nu sunt garduri, geamuri sparte. Toată țara e în pericol … am aflat că e mortal și că nu s-a găsit antidot .” este de părere o altă femeie din Beceni.

Primarul din Beceni susţine că va face demersuri pentru a împiedica găzduirea unor persoane suspecte de coronavirus. A lansat chiar și o petiţie on-line denumită “Nu vrem răspândirea virusului”.

Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică au subliniat că la Arbănași vor fi izolaţi cetăţenii care declară la revenirea din China că au intrat în contact cu persoane infectate cu temutul virus.

În plus, măsura va fi luată doar în cazul în care va fi depăşită capacitatea de carantină a unităţilor specializate din Capitală.

În tabăra de la Arbănași ar fi disponibile trei vile, care au camere cu mai multe paturi.

Pentru că nu a funcționat un an, apa și căldura au fost oprite. Prefectul Buzăului le transmite localnicilor că nu au motive de panică.

Tabăra de la Arbănași este mai îndepărtată de comunitate iar complexul asigură minimele condiții de cazare și igienă.

Unitatea este în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

Autorităţile buzoiene din sănătate au în monitorizare 17 cetăţeni, în majoritate chinezi, care au fost izolaţi la domiciliu după ce au revenit din ţara lovită de coronavirus.