VIDEO Turiștii cazați în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioși, cuceriți de mâncarea tradițională: ciolanul afumat cu fasole, la mare căutare de Ziua Națională a României!

Turiștii cazați în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioși o țin tot într-o distracție de câteva zile, în jurul meselor de pe care nu au cum să lipsească fasolea cu ciolan și vinul fiert. Tradiționala mâncare românească preparată specială de Ziua Națională i-a dat pe spate și pe străinii veniți să se recreeze în frumosul ținut al Buzăului.

Carla și Silvan sunt doi elvețieni care și-au propus să ne viziteze țara într-un concediu de trei luni. În minivacanța de ziua națională a României, s-au nimerit pe meleaguri buzoiene, la campingul de rulote de la Vulcanii Noroioși, unde au avut parte de o surpriză din partea gazdelor.

„Nu am mai mâncat până acum, e pentru prima oară și e foarte bună. Îmi place mai ales fasolea. Combinația cu ardei și ciolan este excelentă.Și, bineînțeles, un pahar cu vin fiert. Parcă e Crăciunul, e un adevărat festin culinar” povestește Carla, o turistă venită tocmai din Elveția la Buzău.

” Am.venit să vizităm România timp de mai multe săptămâni. Facem un tur cu mașina și încercăm să vizităm cât mai mult posibil, locuri naturale, am mai vizitat Constanța, Marea Neagră, iar acum iată-ne aici, la vulcani, lângă o gustoasă mâncare românească tradițională.” povestește Silvan, sotul Carlei.

Peste 20 de rulote și autorulote sunt în zona de campare de la poalele Vulcanilor Noroioși, cu turiști atrași de frumusețea zonei și vestea că aici găsesc mâncărurile cele mai gustoase.

„Azi am fost la vulcani, la Pâclele Mari, am făcut un grătar aseară, am stat la un șpriț, la o poveste, la un rummy. Ne place natura, mi se pare mai plăcut decât într-o cameră de hotel, decât altceva.” spune un turist român, venit din capitală.

În această perioadă, este forfotă în bucătăria campingului pentru ca de pe mesele turiștilor pfticioși să nu lipsească nimic.

„Acum avem o comandă de fasole cu ciolan și cu verdeață. Miroase excelent iar turiștii care vin astăzi cer fasole cu ciolan. De Ziua Națională a României ciolanul afumat cu fasole e la putere!” ” ppvestește un bucătar din camping.

„Sunt grupulețe care își fac tot felul de activități de socializare. Copiii aleargă. Sunt turiști care iubesc natura, mișcarea. 14.00 // 12.43 În această perioadă avem prehătit tot din meniul tradițional, ciorba de os, fasole, celelalte meniuri. Avem deschis tot timpul anului dar acum avem ofertă pentru rulotiști cu tot ce e aici.” spune Aurel Boboc, proprietarul campingului.

Turiștii care petrec minivacanța de Ziua Națională în Buzău pot vizita vulcanii noroioși, așezările rupestre de la Aluniș și Bozioru, mănăstirea Ciolanu și multe alte obiective de pe Valea Buzăului.