VIDEO Una dintre cascadele spectaculoase din Munții Buzăului, surprinsă în ipostaze uimitoare

O cascadă de opt metri înălţime, ascunsă în inima munţilor, pe raza comunei buzoiene Bisoca, așteaptă să fie admirată de turiști. Câteva filmări surprinse de fotografi buzoieni ne stârnesc curiozitatea.

Un fotograf îndrăgostit de plaiurile buzoiene, Radu Iftinoiu, cutreieră județul de la curbura Carpaților pentru a surprinde în imagini, fie cu drona, fie cu aparatul foto, cele mai frumoase locuri din acest ținut.

Cu ajutorul unui puternic autovehicul 4×4, fotograful din Râmnicu Sărat reușește să străbată cele mai dificile drumuri, prin păduri dese ori văi abrupte, până pe culmile unor dealuri și munți, în căutarea celor mai bune unghiuri.

Zilele trecute, Radu Iftinoiu a mers în comuna Bisoca, localitate de la granița cu județul Vrancea, binecuvântată cu multe atracții naturale. Aici, buzoianul a filmat una dintre cascadele spectaculoase ale Buzăului, dar foarte puțin cunoscute.

Aflată la aproximativ 70 de kilometri de municipiul Buzău, pe un afluent al râului Râmnic, Măluşel, între satele Pleşi şi Lacurile, cascada uimeşte cu frumuseţea ei. Liniştea deplină oferită de pădurile ce o ascund este întreruptă doar de sunetul apei ce se loveşte cu putere de stâncile dure ce o păzesc, ca nişte străjeri.

„În urma ploilor și a topirii zăpezii din Munții Buzăului, Cascada Bisoca are volumul mult mărit și ne oferă un spectacol minunat”, scrie râmniceanul Radu Iftinoiu în descrierea filmulețului postat pe Youtube.

Și fotograful Valentin Bildaru se numără printre cei care au surprins în imagini splendoarea oferită de natură, în zona căderii de apă. Acesta a ajuns acolo cu greu, după ce auzise de loc, apoi l-a căutat cu o dronă şi după zgomotul apei.

Înarmat cu aparatul foto şi drona, a plecat la drum hotărât să găsească cascada şi să o imortalizeze în imagini. A luat la pas toate potecile şi drumurile forestiere, până când, într-un final, a auzit zgomotul apei ce curgea grăbită la vale.

”Se merge spre Vintilă Vodă, apoi la Grunjul de la Mânzăleşti şi apoi se urcă pe drum neasfaltat, se trece prin Plavăţu, apoi se continuă cumva în munte către satul Pleşi. Undeva pe acolo, prin nord, este totul foarte sălbatic şi vezi numai maşinile de la exploatările forestiere”, scrie Vali Blidaru.

Cascada este cunoscută de localnicii din zonă şi de un grup restrâns de pasionaţi de drumeţii. ”Este accesibil pe tronsonul Grunj-Jghiab şi Plavăţu -Bisoca; mult mai distrus este pe zona Bisoca – Vintilă Vodă”, a scris Constantin Drenea sub fotografiile postate în premieră pe Facebook.

”Localnicii o numesc «Cascada de pe case» iar într-o carte am găsit-o cu denumirea de «Cascada Chişatoarea»”, a completat Elena Bâra.

Zona de munte a judeţului Buzău mai are, pe lângă cascada prezentată de Radu Ifinoiu și Vali Blidaru, încă două căderi de apă foarte frumoase: La Şipot şi Pruncea. Acestea impresionează nu atât prin dimensiuni, cât prin frumuseţea lor şi a peisajului din jur. Sunt, de asemenea, un pretext pentru turişti de a vizita şi alte obiective deosebit de frumoase ale Buzăului.