VIDEO Veselie mare la Buzău timp de 2 săptămâni: s-a deschis Drăgaica, cel mai vechi târg din România

229

Târgul Drăgaica a fost organizat, din nou, la Buzău, după doi ani de pauză, în care nu s-a putut ține din cauza pandemiei de Covid-19.În prima zi de bâlci mii de buzoieni au trecut pragul Drăgăicii, în cautare de distracție, muzică bună și delicii culinare tradiționale.

Redeschiderea bâlciului a fost o bucurie de nedescris nu doar pentru cei mici și cei mai în vârstă, ci și pentru comercianții și micii producători din Buzău și județele vecine.

Gurmanzii au luat cu asalt terasele, în căutare de mititei la grătar și bere rece iar copiii și adolescenții s-au distrat in tiribombe.

În acest an, târgul Drăgaica este mai amplu decât precedentele ediții, întrucât spațiul bâlciului s-a mai extins.

Drăgaica, cel mai vechi târg de la Curbura Carpaţilor, a debutat cu un recital de muzică populară susținut de Andreea și Cristian Micu.

Au urcat pe scenă și Loredana Răduță, Tatiana Ŕăduță, Diana Ioniță, iar pe final Carla’s Dreams, formatie care a oferit un spectacol de zile mari, ovaționat la scenă deschisă de sute de buzoieni.

În ultimii ani, când la renumitul târg buzoian au fost invitați artiști consacrați, pentru toate gusturile muzicale, numărul participanților a atins adevărate recorduri.

Și în acest an organizatorii așteaptă ca sute de mii de turiști să viziteze Drăgaica, întrucât sunt invitați să cânte artiști consacrați ca Mircea Baniciu, Cătălin Crișan, Monica Anghel, Mircea Baniciu dar și formațiile IRIS și 3 Sud-Est.