VIDEO Vijelia a paralizat traficul rutier și a lăsat în beznă zeci de localități din Buzău

Primul episod de iarnă autentică a debutat în 2020 la Buzău, cu un cod roșu de viscol și vânt puternic. Prognoza emisă de meteorologi s-a confirmat imediat după lăsarea nopții, cănd vântul puternic a făcut și primele pagube.

Vijelia puternică abătută în noaptea de miercuri spre joi la Buzău, a lăsat 27 de localități în beznă după ce cablurile de înaltă tensiune s-au rupt.

Vântul puternic care a bătut la rafală cu peste 120 de kilometri pe oră a dat bătăi de cap șoferilor aflați în tranzit după ce drumurile naționale au fost închise.

Mai multe mașini de mare tonaj au fost răsturnate de vântul puternic însă din fericire nimeni nu a fost rănit.

Probleme la rețealele de electricitate au fost semnalate în sate din: Chiliile, Cănești, Scorțoasa, Berca, Padina, Cilibia, Mihăilești, CA Rosetti, Rușețu, Largu, Luciu, Boldu, Vâlcelele, Murgești, Costești, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă și parțial Mărăcineni.

Forțe din Detașamentul ISU Râmnicu Sărat s-au deplasat la o fermă de animale de lângă oraș, unde s-a prăbușit un plafon peste animale. Se acționează pentru îndepărtarea acoperișului. Sunt surprinse circa 150 de oi.

Elemente de acoperiș s-au desprins de pe o casă de pe str. Cuza Vodă, pompierii fiiind chemați să asigure zona. În același timp, în fața Tribunalului s-a desprins un panou publicitar.

În rondul de la Aurora Mall un element ornamental rămas de la Crăciun s-a prăbușit pe carosabil, îngreunând traficul în giratoriu. La Râmnicu Sărat, acoperișul unui balcon s-a desprins și a fost luat de vânt.

Atenționarea de cod roșu de vânt a fost transmisă și prin sistemul național RO Alert, restricțiile de circulație fiind valabile de miercuri seara de la ora 22.00 și până joi la ora 08.00 dimineața