4 carti de beletristica care se numara printre preferintele cititorilor!

71

4 carti de beletristica care se numara printre preferintele cititorilor!

 In viata, exista lucruri pe care le-ai putea face, lucruri pe care ar trebui sa le faci si lucruri pe care trebuia sa le faci. Aceleasi categorii se aplica si in cazul alegerii cartilor potrivite. Ai putea sa citesti numeroase carti, din motive care variaza de la placerea nevinovata, pana la grupul de prietenii care se intruneste staptamanal pentru a-si prezenta noile lecturi. Mai apoi, sunt cartile pe care trebuie neaparat sa le citesti, cele mai bune din toate timpurile putem spune. Exista o multime de motive pentru care cartile pot sa devina obligatorii, calitatea nefiind singurul aspect luat in calcul. Asadar, iata o lista de 4 carti pe care trebuie neaparat sa le parcurgi! 

Cele mai bune carti de beletristica

2666

Finalizat in 2003 cu putin inainte de moartea autorului, 2666 este nu numai capodopera lui Roberto Bolaño, ci si unul dintre cele mai bune si mai importante romane ale secolului 21. Este o lume intreaga in sine, una – nu diferita de a noastra – plina de groaza, neglijare, depravare, stralucire si frumusete. Cu o amploare epica si reprezentand „romanul total”, 2666 fuzioneaza multe genuri si stiluri diferite pentru a crea o opera singulara si de neuitat a fictiunii contemporane. In timp ce cantecul de lebada al lui Bolaño a marcat apogeul unei cariere literare trist intrerupte, talentul sau imens, creativitatea si viziunea persista.  

Totul despre dragoste

Suntem invatati sa ne gandim la dragoste ca la ceva ce ni se intampla. Este o experienta magica, dar cu totul pasiva. In lucrarea ei profund personala si emfatica, All About Love, autoarea  afirma ca, de fapt, dragostea este o alegere pe care trebuie sa o facem cu totii si nu este aproape la fel de abstracta sau evaziva pe cat multi dintre noi am ajuns sa credem. Cartea exploreaza nu numai rolul iubirii in viata noastra si modurile in care cultura noastra si-a distorsionat sensul, ci ne indruma – cu definitii si exemple clare – spre o mai buna intelegere a modului de cultivare a acesteia. Daca v-ati intrebat vreodata de ce unele relatii rezista testului timpului in timp ce altele se sfarama, ar trebui sa cititi aceasta carte. 

Galaad

Amplasata in 1956, una dintre cartile de beletristica consacrate, Galaad este o scrisoare a batranului reverend John Ames catre fiul sau mic. Ames si-a trait toata viata in Galaad, Iowa, iar romanul patrunde in istoria zonei prin personajele tatalui si bunicului lui Ames. In cele din urma, cand John Ames Boughtomsi se intoarce in Galaad, ridica tensiuni vechi si pune in miscare evenimente cu adevarat neasteptate.

Desert Solitaire

Niciun autor nu a incapsulat si a celebrat sud-vestul american mai captivant decat Edward Abbey. In aceasta lucrare autobiografica, Abbey isi relateaza perioada de garda si reflecta asupra peisajului, culturii, politicii, turismului, nesocotirii mediului si degradarii. Desi amplasat in iubitul sau sud-vest, Desert Solitaire surprinde in mod frumos esenta exteriorului american, plin de dispret pentru cei care ar cauta sa-i strice minunea naturala.

In concluzie, tu ce carte ti-ai propus sa citesti?

Sursa foto: shutterstock.com