5 avantaje ale agentiilor Betting Exchange

In Romania cele mai populare sunt pariurile clasice, adica cele plasate la agentiile obisnuite. Trebuie sa stii insa ca o optiune foarte interesanta este si cea de Betting Exchange, care devine tot mai populara pe zi ce trece. Ea ofera jucatorilor mai multe avantaje, pe care le vei afla si tu citind randurile de mai jos.

Ce este Betting Exchange?

Este important sa stii care este diferenta intre o casa de pariuri obisnuita si ce reprezinta Betting Exchange. In principiu, cea mai mare diferenta dintre ele este modul de plasare al pariurilor.

La agentiile normale un pariu se plaseaza intre jucator si agentie. In schimb, la Betting Exchange vei paria impotriva unui alt jucator de pe platforma respectiva.

Concluzia este ca operatorul pune la dispozitia clientilor interfata necesara pentru ca cei doi jucatori sa parieze intre ei, ea neintervenind in rest cu nimic altceva. Pentru asta, agentia respectiva incaseaza niste mici comisioane de la pariurile castigatoare.

In prezent, singura platforma licentiata de Betting Exchange din Romania este Betfair Pariuri, care este si cea mai populara agentie de acest tip din intreaga lume.

Avantajele Betting Exchange

Bineinteles ca aceste tipuri de agentii de pariuri sportive nu ar fi devenit populare daca nu aduceau ceva nou pe piata, precum si avantaje importante clientilor. Asadar, iata mai jos principalele beneficii ale acestor tipuri de platforme de pariere:

Ai la dispozitie cele mai bune cote

Cotele la o agentie obisnuita sunt stabilite direct de catre operator, care isi seteaza o anumita marja de profit prin valoarea cotelor pe care le ofera. In schimb, la Betting Exchange ele sunt propuse de catre alti jucatori, pe principiul cerere si oferta.

Ce-i drept, diferentele intre cote nu sunt foarte mari, dar trebuie sa le speculezi. Este obligatoriu sa iei in calcul orice profit, fie el cat de mic pentru ca asta face un parior de succes.

De multe ori mi s-a intamplat sa gasesc la Betting Exchange cote mai bune decat ofereau casele de pariuri clasice. Consider ca este o greseala destul de mare sa nu profiti de acest aspect.

Ai posibilitatea sa plasezi pariuri unice

La Betting Exchange pariurile sunt de tip Back si Lay, adica Pro si respectiv Contra. Astfel, vei avea la dispozitie piete de pariere pe care nu le vei gasi in oferta agentiilor obisnuite.

Spre exemplu, sunt jucatori care pariaza pe faptul ca va fi un anumit scor corect. In acest caz, tu ai posibilitatea sa ii contrazici si sa mizezi pe faptul ca partida respectiva nu se va incheia cu acel scor, lucru pe care nu il poti face la o agentie clasica de pariuri.

Poti seta propriile cote

De multe ori casele de pariuri normale propun niste cote de care jucatorii sunt nemultumiti. La Betting Exchange poti alege tu cota pe care o doresti. In schimb insa, trebuie sa ai grija cand vei alege cota, pentru ca pariul tau va deveni activ doar daca un alt jucator de pe platforma va miza impotriva ta.

Daca nimeni nu va accepta pariul tau, atunci acesta va aparea ca “unmatched” si practic nu va mai fi plasat. Aceasta posibilitate de a-ti alege propria cota este foarte buna pentru acei pariori care vaneaza “value bets”, adica acele tipuri de pariuri unde cota oferita este mai mare decat sansele reale de castig.

Poti face trading

Pariorii care se pricep foarte bine la domeniul financiar si la pietele de capital aleg sa faca trading pe platformele de Betting Exchange. Ei se folosesc de oscilatiile cotelor ca sa prinda pe toate rezultatele posibile cele mai bune cote posibile.

In aceasta situatie ei fac profit indiferent de rezultatul meciului pe care mizeaza. Poate in teorie pare simplu, dar sa stii ca trebuie sa fii foarte inteligent ca sa scoti profituri considerabile prin trading. Ai nevoie sa anticipezi foarte bine oscilatiilor cotelor pentru ca daca nu o vei face, bugetul tau poate sa ajunga pe minus. In plus, este necesar sa iti faci foarte bine calculele si sa iei in calcul si comisioanele operatorului.

Miza nu este limitata

Un avantaj destul de mare este acela ca miza nu este limitata la Betting Exchange si asadar poti paria oricati bani doresti pe un anumit meci. Singura conditie este aceea ca trebuie sa existe alti jucatori care sunt disponibili sa iti contreze pariul. In general insa se intampla foarte rar sa intampini o problema din acest punct de vedere, pentru ca in prezent sunt multi jucatori pe platformele de Betting Exchange.

Acestea sunt principalele avantaje ale agentiilor Betting Exchange. Singurul dezavantaj pe care il vad eu este ca oferta nu este una foarte vasta, adica nu vei putea miza pe competitii mai putin cunoscute. In rest insa, eu consider ca Betting Exchange trebuie neaparat incercat de orice pasionat de pariuri sportive online.