Aglomerație la Centrul de Transfuzii din Buzău, de Ziua Mondială a Donatorului

Peste 50 de polițiști, jandarmi dar și motocicliști buzoieni au ținut să doneze sânge, de Ziua Mondială a Donatorului. Donatorii au avut parte de o surpriză plăcută: au primit câte un bilet la festivalul „Neversea” de la Constanța.

Peste o sută de buzoieni s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine, pentru a dona sânge, de Ziua Mondială Donatorului de Sânge. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de polițiști și jandarmi buzoieni erau prezenți la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de sânge.

„Astăzi, aproximativ 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care au îndeplinit condițiile de eligibilitate, au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău pentru a face un gest de umanitate faţă de semenii aflaţi la nevoie. Totodată, nu putem trece cu vederea beneficiile pe care donarea de sânge le are pentru organismul donatorului şi faptul că acest gest poate fi un exemplu de urmat”, a transmis IPJ Buzău.

Cu speranța că exemplul lor va fi urmat și de alți buzoieni, au spus prezent acțiunii de miercuri și motocicliștii clubului buzoian „Sfinți și Păcătoși”, și ei, „clienți” fideli ai Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău.

Donatorii de sânge care au trecut pragul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău au avut parte și de o surpriză. Au primit câte un bilet de intrare, pentru prima zi a festivalului „Neversea” de la Constanța, cel mai mare festival din Europa organizat pe o plajă.

Multe dintre cele 300 de bilete primite de la organizatorii festivalului sunt încă disponibile, așa că buzoienii care vor să doneze sânge sunt așteptați și în cursul zilei de joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău.

Potrivit statisticilor, în România, doar 2% din populaţie donează sange, iar spitalele se confruntă constant cu deficitul de unităţi şi preparate din sânge. Specialiştii spun că din cantitatea de sânge donată, se pot extrage elemente ce pot salva vieţile a trei pacienţi. De asemenea, există beneficii şi pentru sănătatea celui care donează.