Agresorii de pe Valea Slănicului, condamnați la închisoare cu suspendare. Daune materiale de 2000 de euro, stabilite de Curtea de Apel Ploiești

Curtea de Apel Ploiești a respins apelul făcut de Robert Gabriel Nițu, activistul buzoian agresat anul trecut, pe Valea Slănicului, de câțiva samsari de păsări. Inculpații au primit închisoare cu suspendare și obligația de a-i plăti victimei 2.000 de euro cu titlul de daune materiale.

O decizie nedreaptă, consideră buzoianul având în vedere agresiunile l-a care a fost supus.

”Banii ăia, aproximativ 2.000 de euro despăgubiri, nu-mi acoperă mare lucru. Numai devizul de la reparația mașinii depășește suma de 110 milioane lei vechi. Apoi, nu mai vorbim de faptul că am fost supus terorii o zi întreagă”, declară Robert Nițu.

Din punctul său de vedere, pedeapsa este prea mică și le-ar putea da curaj și altor indivizi deranjați de el să se comporte precum cei de pe Valea Slănicului.

”Și eu sunt conștient de riscul pe care mi-l asum. Am zis că voi continua totuși, deși e riscant. Merg prin toată țara și vă dați seama că, acum, oricine poate să mă ia la pumni după ce a văzut că nu pățește nimic”, spune ”Activistul Buzoian”.

Vă reamintim că incidentul a fost unul deosebit de violent. După ce activistul i-a filmat pe negustorii de păsări care vindeau marfa cu încălcarea tuturor normelor legale, aceștia l-au urmărit câteva zeci de minute cu mașinile, l-au blocat pe o stradă laterală, i-au distrus mașina, l-au bătut și l-au umilit.